Ponedeljak 09.08.2010.
19:52
Tanjug

LDP: Povući rezoluciju o Kosmetu

Traži podršku zemalja koje su priznale nezavisnost Kosmeta: Čedomir Jovanović
 


Predsednik te stranke Čedomir Jovanović izjavio je danas da treba povući Rezoluciju o Kosmetu i u dogovoru sa svim parlamentarnim strankama napisati novu i predložiti je EU, kako bi bili rešeni svakodnevni problemi Srba na Kosmetu i osigurane veze Srbije i Evrope.
 

LDP, prema Jovanovićevim rečima, insistira na "momentalnom" zaokretu u kosmetskoj politici jer će njene katastrofalne posledice ugroziti ionako težak život Srba na Kosmetu i "kosovizovati" budućnost Srbije.

"Srbiji je potrebna nova politika koja podrazumeva okretanje što bržem ulasku u punopravno članstvo EU i NATO, izgradnju institucija, tržišne ekonomije, promenu spoljne politike, nastavak procesa reformi i modernizacije društva, stvaranje socijalno odgovorne države", istakao je Jovanović.

On je napomenuo da Srbija treba da iskoristi priliku i da započne dijalog o demokratizaciji Kosmeta, izgradnji društva na novim vrednostima, jer se samo tako može obezbediti normalan život Srba, saopšteno je iz te stranke.

Predsednik LDP je naveo da ta stranka insistira na dogovoru i dijalogu sa EU i Amerikom i isključivom razmišljanju o interesu Srba na Kosmetu.


"Od samog početka bilo je jasno da je državna politika osuđena na neuspeh i to danas nije nemoguća misija, nego poraz za koji treba da se preuzme odgovornost. LDP je pet godina upozoravala na ovakav ishod", rekao je Jovanović.


On je naveo da je vlast, umesto da posluša predlog LDP da se rezolucija piše sa EU, brzopleto podnela tekst, "bez namere da se dobije podrška zemalja članica EU", te dodao da Srbija sada mora u svetu pronaći razumevanje i svoje interese ostvarivati u dogovoru sa EU i Amerikom.
 

2024 © - Vesti online