Utorak 19. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 24.04.2019.
10:40
Vestionline, Tanjug A

Vesić: Trg neće biti završen na vreme zbog Bastaća

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je danas da će Skupština grada u narednih mesec dana preduzeti čitav niz mera kako bi bilo zaustavljeno nezakonito delovanje opštine Stari grad i kako bi odgovorni bili sankcionisani, u skladu sa zakonom.

Tanjug
Goran Vesić

On je povodom najavljene nove blokade radova na Trgu republike istakao da će to, nažalost, platiti svi građani Beograda. 

- Trg republike neće biti završen 1. septembra, jer je ovo treća blokada u poslednjih nekoliko dana. Građani Beograda treba da pitaju Marka Bastaća, kao i njegove nalogodavce Boška Obradovića i Dragana Ðilasa, zašto trg nije pušten u saobraćaj kako je planirano - rekao je Vesić za Pink tv.

On je ukazao da austrijska kompanija „Štrabag", koja radi na rekonstrukciji Trga republike, svaki put kada se zaustave radovi fakturiše gradu naknadu štete.

- Do sada je taj iznos dostigao oko dva miliona dinara - istakao je Vesić. 

On je rekao da Bastać dovodi sa sobom na Trg huligane, koje, kaže, plaća iz opštinskog budžeta. 

- Do jučerašnjeg dana opština Stari grad je iz budžeta za ovu godinu potrošila 127,5 miliona dinara, od čega je 54,7 miliona otišlo na račune sumnjivih nevladinih organizacija, među kojima su najzastupljenije firme "Rispekt legal" i "Kodeks trejd". Te dve firme su i prošle godine od opštine Stari grad dobile 55 miliona dinara, skoro jedanaest odsto budžeta, i preko njih se plaćaju huligani koji uništavaju Beograd - tvrdi Vesić. 

Pored toga, kaže zamenik gradonačelnika, huligani se plaćaju i tako što opština Stari grad ne izdaje rešenja za bašte, pa nijedan ugostitelj na teritoriji ove opštine nema legalno baštu, te ih "reketiraju" kako im se ne bi slala komunalna inspekcija. 

- Dok Marko Bastać kao predsednik opštine sa svojim huliganima uništava Beograd, Stari grad je jedina opština u Srbiji koja nije ušla u vladin program elektronskog izdavanja dokumenata - rekao je Vesić i objasnio da to znači da svi građani Srbije u svojoj opštini mogu jednim "klikom" da dobiju željena dokumenta osim građana Starog grada, koji i dalje te poslove završavaju čekajući na šalterima.

Vesić tvrdi da to što Bastać radi nema nikakve veze ni sa politikom, niti sa poslom koji treba da obavlja kao predsednik jedne opštine, u skladu sa zakonom.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online