Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 20.04.2019.
14:55
Tanjug, Vestionline A

Brnabić: Na mitingu poslata poruka zajedništva

Miting podrške predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, kome je juče u Beogradu prisustvovalo 150.000 ljudi, bez sumnje je najveći miting u Srbiji u poslednjih ne znam koliko decenija, izjavila je danas premijerka Srbije Ana Brnabić, istakavši da je najznačajnije to što je sa njega poslata poruka zajedništva.

EPA/Koca Sulejmanovic
Ana Brnabić

- Poslata je poruka zajedništva, ne samo u Srbiji, da je došlo vreme da stavimo tačku na sve podele, pre svega tačku na one koji nas dele, već na zajedništvo Srba i u regionu. Kao što je predsednik Republike rekao u svom govoru da nismo ni protiv koga, da ne predstavljamo opasnost za region, ali da bi ostali trebalo da iskažu poštovanje i da kažu da bez ikakvog straha svi Srbi u zemljama smeju da kažu da su Srbi - rekla je Brnabićeva na televiziji Pink.

Ona je istakla da joj je izuzetno drago što su se na jučerašnjem skupu pojavili ljudi iz Republike Srpske, Crne Gore, Severne Makedonije i čitavog regiona, a dodaje da je stigla i podrška Srba iz Mostara.

- Čini mi se da je bio jedan važan i veliki dan za Srbiju, sve naše građane i Srbe u regionu, kao i za sve one koji su bili dovoljno otvoreni i neostrašćeni da čuju šta smo tamo pričali - rekla je Brnabićeva.

Prema njenim rečima, na mitingu je poslata poruka koju Vučić pokazuje delima još od 2014. godine.

- To je da pazimo na našu prošlost i tradiciju, da konačno imamo snage i hrabrosti da kažemo kada je izvršena agresija na Srbiju, a da to kažemo na način tako da jačamo partnerstvo sa zapadnim silama koje su izvršile agresiju. Upravo zbog te iskrenosti, kako građani Srbije to cene, cene i svetski lideri. Srbija u tom smislu jeste pouzdan partner - rekla je srpska premijerka.

Tek kada je Vučić postao predsednik Vlade, Srbija je krenula da na jedan ozbiljan način obeležava zločine u hrvatskoj akciji "Oluja" 1995. i zločine u ustaškom logoru Jasenovac u Drugom svetskom ratu zajedno sa Srbima u Republici Srpskoj i Hrvatskoj.

- Prvi put imamo značajne datume za Republiku Srbije, i one pozitivne i one tužne datume koje obeležavamo država - rekla je Ana Brnabić.

Ona je rekla i da kada se država pravi, pravi se od svih elemenata i važno je da se razmišlja i o ekonomiji, državnoj upravi, efikasnosti državnog aparata, da se radi na reformama u oblasti vladavine prava, obrazovanja, digitalizacije, itd.

- Važno je i kakav signal vi kao država i državni vrh šaljete svim vašim građanima, pa na kraju krajeva i svima u regionu. Od 2014. godine Aleksandar Vučić vuče sve te stvari na jedno mesto, da imamo ozbiljnu državu, koju svi naši partneri uvek i u svakom trenutku pre svega poštuju. Ja imam ogromno poštovanje za taj rad. Mislim da to iziskuje ogromno vreme, ogromnu energiju i da svaki dan date sve od sebe i da pazite na svaki segment našeg društva, od građana do institucija, ekonomije, društva, politike, vladavine prava, svega - rekla je premijerka.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online