Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 18.02.2019.
00:50
D. Dekić - Vesti A

Predsednik Srbije obišao Mačvanski okrug: Da se radi i gradi

Srbija ima budućnost, ali se za nju moramo boriti radom, posvećenošću i marljivošću, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Šapcu.

Tanjug
Podigli smo Srbiju na noge: Ana Brnabić i Aleksandar Vučić u Šapcu

Mačvanski okrug bio je treća tačka predsednika u okviru kampanje Budućnost Srbije, a u ovom gradu u kojem je opozicija na vlasti predsednika je dočekao veliki broj ljudi. Vučić je u obraćanju zapitao ko je uništio šabačku privredu, ugasio hemijsku industriju Zorka, Šapčanku, Jelu, transportno preduzeće Sedmi jul, Apotekarsku ustanovu.

Napravio i poređenje budžeta bivšeg predsednika Borisa Tadića i sadašnjeg budžeta celog Predsedništva, navodeći da je sadašnji od 1,6 miliona evra znatno manji od onog iz 2011. koji je iznosio 2,5 miliona evra.

- Za razliku od njih nemam firmu, preduzeće koje donosi 500 miliona evra i ne radim i ne živim zbog 500 miliona evra, već da u istoriji ostane zapisano da smo Srbiju podigli na noge, zemlju reindustrijalizovali, da smo seljaka podigli na noge. Da Srbija ponovo radi i da se u njoj ponovo gradi. Da smo sačuvali mir i stabilnost i ponos Srbije. To je ono zbog čega radimo i za šta živimo, i to neki ne mogu da razumeju - rekao je on.

Predsednik je rekao i da zna koliko ljudi teško živi i nije im lako.

- Znam da ne živimo u svili i kadifi - rekao je Vučić i ukazao da je ova vlast uspela da javni dug sa 78 ili 79 odsto, svede na 50 odsto.

On je naveo da svi sada imaju veće plate i penzije i da će biti sve veće, da su ta uvećanja na zdravim ekonomskim osnovama. Najavio je da pre kraja godine počinje izgradnja brzih saobraćajnica Ruma-Šabac i Šabac-Loznica, što će povezati i Beograd i Novi Sad sa zapadnom Srbijom, Republikom Srpskom i BiH.

- Živeo Šabac, Mačva, Srbija - poručio je okupljenima na kraju govora.

Tokom dana, predsednik Srbije je posetio Bogatić, Loznicu, Ljuboviju, Krupanj, Koceljevu i Vladimirce.

Da posetim svaku opštinu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je kazao da mu je želja da tokom svog mandata bude u svakoj opštini u Srbiji, jer je za predsednika "cela Srbija kuća", a "ne dvorac u centru Beograda i ne velika soba sa velikim i udobnim foteljama".

- Uveren sam da Srbija ima dobru budućnost, ali je važno da se očuvaju stabilnost i mir - poručio je Vučić.

 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online