Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 04.04.2019.
10:37 >> 13:40h
Tanjug, Vestionline A

Predstavnici SzS uklonili ogradu u Kolarčevoj ulici i odneli je do REM-a (FOTO/VIDEO)

Sednica Saveta za ravnopravnost u Skupštini grada prekinuta je nakon što su lideri Saveza za Srbiju pokušali da uđu u zgradu Starog dvora.

Tanjug
 

Ispred Starog dvora bili su lideri SzS su Boško Obradović, Nikola Jovanović, Marko Bastać.

Žene koje su učestovale na sastanku Saveta sprečile su predstavnike opozicije da uđu u zgradu.

Jednoj ženi, zaposlenoj u gradskoj upravi, je pozlilo, a još jedna je odvezena kolima Hitne pomoći.

Predstavnici opozicije uzvikivali su  "Vesiću, lopove" i "Barbara, javi se...", a kako su rekli, čekaju da im se obrati gradonačelnik Beograda. Oni optužuju gradske vlasti da su namerno na ulaz u Skupštinu postavili samo žene. Okupljene žene iz gradske uprave uzvikivale su "Stop nasilju" i "Sram vas bilo".

Obradović: Zahtevamo obraćanje Zorana Radojičića

Jedan od lidera SZS-a Boško Obradović rekao je da nije bilo nikakvog nasilja, osim verbalnog sukoba sa zaposlenim ženama u Skupštini, i da im namera nije bila da izazovu bilo kakav incident.

- Ne želimo da izazovemo bilo kakav incident, nije bilo nikakvog nasilja, samo želimo da nam se obrati gradonačelnik Beograda, Zoran Radojičić i da mu predamo naše zahteve. Želimo da se hitno obustavi blokada grada, izazvana radovima i rekonstrukcijama, kao i smenu "večitog" zamenik Gorana Vesića - rekao je Obradović.

Bastać: Obustava štetnih projekata i Vesićeva smena

Bastać je u izjavi za TV N1 rekao da su oni došli da predaju dva zahteva gradonačelniku - da se obustave svi štetni projekti u gradu dok se o njima ne izjasne građani na referendumu, kao i da Radojičić hitno smeni "večitog gradonačelnika" Gorana Vesića.

- Pokušali smo da predamo naše zahteve u nadi da će ih 'Fikus 2.0' prihvatiti, ali su oni poslali žene na nas, da nas spreče da uđemo u zgradu - kazao je Bastać.

On je rekao i da oni svoj dolazak nisu najavili, ali da kao gradski odbornici "imaju puno pravo da u bilo kom trenutku dođu u skupštinu i razgovaraju s gradonačelnikom".

- Mi sad ovde stojimo, ne izazivamo nikakav haos, nismo pokušali da uđemo nasilno u zgradu, samo želimo da vidimo da li je 'Fikus 2.0' tu ili ga je kidnapovao 'večiti zamenik gradonačelnika' -  kazao je Bastać.

SzS ispred REM-a

Nakon okupljanja ispred Starog dvora, pristalice SzS otišli su zatim do Trga Republike da bi, kako su rekli, skinuli zaštitnu ogradu i odnesu je ispred zgrade REM-a.

Ogradu su uklonili predstavnici tog saveza Boško Obradović, Nikola Jovanović, Marko Bastać i Janko Veselinović.

Policijski automobil koji je bio parkiran neposredno pored ograde se udaljio kada se kolona demonstranata približila. 

Skup je završen ispred zgrade Regulatornog tela za elektronske medije, REM-a.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online