Četvrtak 04.04.2019.
10:37 >> 13:40h
Tanjug, Vestionline

Predstavnici SzS uklonili ogradu u Kolarčevoj ulici i odneli je do REM-a (FOTO/VIDEO)

Tanjug
 

Ispred Starog dvora bili su lideri SzS su Boško Obradović, Nikola Jovanović, Marko Bastać.

Žene koje su učestovale na sastanku Saveta sprečile su predstavnike opozicije da uđu u zgradu.

Jednoj ženi, zaposlenoj u gradskoj upravi, je pozlilo, a još jedna je odvezena kolima Hitne pomoći.

Predstavnici opozicije uzvikivali su  "Vesiću, lopove" i "Barbara, javi se...", a kako su rekli, čekaju da im se obrati gradonačelnik Beograda. Oni optužuju gradske vlasti da su namerno na ulaz u Skupštinu postavili samo žene. Okupljene žene iz gradske uprave uzvikivale su "Stop nasilju" i "Sram vas bilo".

Obradović: Zahtevamo obraćanje Zorana Radojičića

Jedan od lidera SZS-a Boško Obradović rekao je da nije bilo nikakvog nasilja, osim verbalnog sukoba sa zaposlenim ženama u Skupštini, i da im namera nije bila da izazovu bilo kakav incident.

- Ne želimo da izazovemo bilo kakav incident, nije bilo nikakvog nasilja, samo želimo da nam se obrati gradonačelnik Beograda, Zoran Radojičić i da mu predamo naše zahteve. Želimo da se hitno obustavi blokada grada, izazvana radovima i rekonstrukcijama, kao i smenu "večitog" zamenik Gorana Vesića - rekao je Obradović.

Bastać: Obustava štetnih projekata i Vesićeva smena

Bastać je u izjavi za TV N1 rekao da su oni došli da predaju dva zahteva gradonačelniku - da se obustave svi štetni projekti u gradu dok se o njima ne izjasne građani na referendumu, kao i da Radojičić hitno smeni "večitog gradonačelnika" Gorana Vesića.

- Pokušali smo da predamo naše zahteve u nadi da će ih 'Fikus 2.0' prihvatiti, ali su oni poslali žene na nas, da nas spreče da uđemo u zgradu - kazao je Bastać.

On je rekao i da oni svoj dolazak nisu najavili, ali da kao gradski odbornici "imaju puno pravo da u bilo kom trenutku dođu u skupštinu i razgovaraju s gradonačelnikom".

- Mi sad ovde stojimo, ne izazivamo nikakav haos, nismo pokušali da uđemo nasilno u zgradu, samo želimo da vidimo da li je 'Fikus 2.0' tu ili ga je kidnapovao 'večiti zamenik gradonačelnika' -  kazao je Bastać.

SzS ispred REM-a

Nakon okupljanja ispred Starog dvora, pristalice SzS otišli su zatim do Trga Republike da bi, kako su rekli, skinuli zaštitnu ogradu i odnesu je ispred zgrade REM-a.

Ogradu su uklonili predstavnici tog saveza Boško Obradović, Nikola Jovanović, Marko Bastać i Janko Veselinović.

Policijski automobil koji je bio parkiran neposredno pored ograde se udaljio kada se kolona demonstranata približila. 

Skup je završen ispred zgrade Regulatornog tela za elektronske medije, REM-a.

2024 © - Vesti online