Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 02.04.2019.
11:57
Vestionline A

Britanski bloger razbesneo Pacolija

Zamenik kosovskog premijera, Bedžet Pacoli, kritikovao je kosovskog ministra spoljnjih poslova zbog toga što nije proglasio britanskog blogera Grejama Filipsa nepoželjnom osobom, rekavši da je na taj načn ugrozio nacionalnu bezbednost.

youtube.com/Al Jazeera Balkans
Bedžet Pacoli

Filips je objavio deset snimaka na platformi Jutjub u kojima je kritikovao Kosovo i optužio pripadnike tzv. OVK da su činili zločine.

Koha piše da se Filips takođe rugao proameričkom sentimentu kosovskih Albanaca.

Pacoli je od ministra unutrašnjih poslova Ekrema Mustafe zatražio da Filips bude deportovan, ali je Mustafa odbio taj zahtev.

Kako navodi "Koha", Pacoli je potom obavestio kosovskog premijera Ramuša Haradinaja i tzv. Nacionalni bezbednosni savet Kosova o situaciji.

U svom pismu upućenom Mustafi, za koje "Koha" tvrdi da je imala uvid, Pacoli piše da je Mustafino ne preduzimanje dela postavilo opasan presedan i da predstavlja neuspešno delovanje protiv osobe koja je narušila kosovski integritet i suverenitet.

Inače, Grejem Filips razljutio je predstavnike privremenih prištinskih institucija, nazivajući ih "ratnim zločincima i teroristima", zbog čega je kosovski parlament odlučio da mu zabrani ulazak na tu teritoriju, au slučaju da pokuša bio bi deportovan.

Filips je u više navrata na svom Jutjub kanalu izveštavao o bivšoj oslobodilačkoj vojsci Kosova (OVK) kao o "terorističkoj organizaciji". 

On je, braneći svoje stavove o Prištini, za Balkansku istraživačku mrežu (BIRN) ranije izjavio da je "Kosovo teroristička država".

- Kosovo je država koju kontrolišu teroriste i ratni zločinci...ljudi bi trebalo da budu svesni toga ko su zapravo (premijer Ramuš) Haradinaj i (predsednik Hašim) Tači - izjavio je Filips.

Filips, koji tvrdi da je njegovo izveštavanje potpuno nezavisno, kao i da radi isključivo na projektima koje on lično bira, izjavio je i da je bio iznenađen brojem pretnji dobijenih povodom njegovog izveštavanja o situaciji na Kosovu.

- Očekivao sam, naravno, takve povratne reakcije, ali me je iznenadio broj pretnji smrću - rekao je Filips, navodeći da je dobio na stotine pretnji smrću od kosovskih Albanaca, koji su ga optuživali da širi rusku propagandu.

POVEZANE VESTI

Utorak 02.04.2019. 14:24
Напоље и Србије са шиптааарским олошем и ратним злочинцима!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online