Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 15.03.2019.
21:47
Vestionline A

Protesti širom Srbije: U Nišu Vlado Georgiev, u Leskovcu Borko Stefanović

Protesti "Jedan od pet miliona" održavaju se u više gradova u Srbiji. Večeras, između ostalog, šetaju građani Novog Sada, Niša, Užica, Čačka, Vranja, Zaječara, Smedereva, Valjeva, Subotice, Šapca, Pančeva, Vršca, Kruševca, Bora, Aranđelovca, Loznice, Leskovca, Paraćina i Kikinde.

N. Đurović
Vlado Georgiev

Više hiljada ljudi okupilo se na devetom protestu "Jedan od pet miliona" u Novom Sadu sa kojeg su zatražili ostavke predsednika Srbije Aleksandra Vučića, premijerke Ane Brnabić i predsednice Skupštine Maje Gojković.

Student Aleksa Šorak pozvao je gradane da se 13. aprila okupe u Beogradu na velikim demonstracijama na kojima će vlastima biti upućeni zahtevi za ostavke čelnih ljudi. Rediteljka Jelena Bogavac poručila je građanima da zamisle sretniju državu u kojoj neće morati da se plaše i prećutkuju i u kojoj će postojati pravda.

Glumac Milorad Kapor kazao je da zahteva da se otvore arhive Bezbednosno-informativne agencije. Građani su na protestu nosili srpske zastave i transparente, među kojima je poruka studenata "Položićemo i ovaj ispit". Nakon govora građani su krenuli u protestnu šetnju.

Protest je počeo i na Trgu kralja Milana u Nišu, gde je jedan od govornika popularni muzičar Vlado Georgiev.

Građani su se okupili i u Čačku, gde će im se kod spomenika vojvodi Stepi Stepanoviću obratiti gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović i novinar Marko Stepanović. U susednom Gornjem Milanovcu, na Trgu kneza Mihaila, govori novinar Nenad Kulačin.

Protest je organizovan i kod Široke čaršije u Leskovcu gde govore lider Levice Srbije Borko Stefanović i poslanik Narodne stranke Miroslav Aleksić. Još jedan protest održava se u Kruševcu, gde na Trgu glumaca govore funkcionerka Demokratske stranke Nada Kolundžija i glumac Bojan Veljović.

Protest se održava i u Boru, na platou ispred Doma kulture,gde se okupljenim građanima obraća poslanica Dveri Marija Janjušević. Protest se večeras održava i na platou ispred Gradske kuće, gde će govoriti predstavnik Asocijacije slobodnih odbornika Nikola Jovanović.

Protest se održava i u Kikindi gde je prethodnih nedelja bilo manjih incidenata. Građanima se obratio advokat Mirko Šoć kog su organizatori protesta angažovali zbog pritisaka i ucena koje trpe građani koji izlaze na ulice.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online