Petak 15.03.2019.
21:47
Vestionline

Protesti širom Srbije: U Nišu Vlado Georgiev, u Leskovcu Borko Stefanović

N. Đurović
Vlado Georgiev

Više hiljada ljudi okupilo se na devetom protestu "Jedan od pet miliona" u Novom Sadu sa kojeg su zatražili ostavke predsednika Srbije Aleksandra Vučića, premijerke Ane Brnabić i predsednice Skupštine Maje Gojković.

Student Aleksa Šorak pozvao je gradane da se 13. aprila okupe u Beogradu na velikim demonstracijama na kojima će vlastima biti upućeni zahtevi za ostavke čelnih ljudi. Rediteljka Jelena Bogavac poručila je građanima da zamisle sretniju državu u kojoj neće morati da se plaše i prećutkuju i u kojoj će postojati pravda.

Glumac Milorad Kapor kazao je da zahteva da se otvore arhive Bezbednosno-informativne agencije. Građani su na protestu nosili srpske zastave i transparente, među kojima je poruka studenata "Položićemo i ovaj ispit". Nakon govora građani su krenuli u protestnu šetnju.

Protest je počeo i na Trgu kralja Milana u Nišu, gde je jedan od govornika popularni muzičar Vlado Georgiev.

Građani su se okupili i u Čačku, gde će im se kod spomenika vojvodi Stepi Stepanoviću obratiti gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović i novinar Marko Stepanović. U susednom Gornjem Milanovcu, na Trgu kneza Mihaila, govori novinar Nenad Kulačin.

Protest je organizovan i kod Široke čaršije u Leskovcu gde govore lider Levice Srbije Borko Stefanović i poslanik Narodne stranke Miroslav Aleksić. Još jedan protest održava se u Kruševcu, gde na Trgu glumaca govore funkcionerka Demokratske stranke Nada Kolundžija i glumac Bojan Veljović.

Protest se održava i u Boru, na platou ispred Doma kulture,gde se okupljenim građanima obraća poslanica Dveri Marija Janjušević. Protest se večeras održava i na platou ispred Gradske kuće, gde će govoriti predstavnik Asocijacije slobodnih odbornika Nikola Jovanović.

Protest se održava i u Kikindi gde je prethodnih nedelja bilo manjih incidenata. Građanima se obratio advokat Mirko Šoć kog su organizatori protesta angažovali zbog pritisaka i ucena koje trpe građani koji izlaze na ulice.

2024 © - Vesti online