Sreda 8. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 06.08.2010.
23:24
Vestionline A

Snažno nevreme pogodilo Srbiju

Kratko, ali snažno nevreme sa gradom pogodilo je danas više mesta u Srbiji.

Nevreme koje je bilo u gornjomilanovačkim, topolskim i aranđelovačkim opštinama nanelo je znatnu štetu voćarima u Vinči, Blaznavi, Banji i drugim krajevima, poznatim po proizvodnji kvalitetnog voća, namenjenog za izvoz.


Iz protivgradnog centra na Bukulji, koji brani 19 opština u Šumadiji, dejstvovano je, prema rečima koordinatora Đorđa Korduma, sa 110 raketa, što nije bilo dovoljno da se zaštite voćnjaci, povrtnjaci i ostali usevi u tom delu Šumadije. Posebno su voćari topolske opštine ogorčeni što država nije obezbedila dovoljan broj protivgradnih raketa, a manje količine koje se sada koriste ostale su iz prošlogodišnjih zaliha.

Foto: arhiva


Oni su decenijama poznati kao najbolji proizvođači voća koje se plasira najvećim delom na rusko tržište, a izvesne količine na austrijsko i nemačko, a ove godine ih je grad već u dva navrata pogodio, kao i voćare u drugim krajevima tog dela Šumadije.
Zbog toga su već tražili prijem kod nadležnih ministarstava, a svakako će to učiniti sada, jer oni žive od toga, rekao poznati voćar iz Vinče i član kooperative "Domačin" Slobodan Stanković.


Direktor pogona "Jug" Elektrodistribucije Niš Dragoslav Pavlović rekao je večeras da je u niškom naselju Brzi brod izgorelo više strujomera u privatnim kućama usled, kako se pretpostavlja, udara groma.


"Komisija Elektrodistribucije je na terenu i utvrđuje uzroke i visinu pričinjene štete, a sa meštanima, čija su brojila oštećena, dogovoreno je da se struja ne priključuje kako bi se detaljno pregledale instalacije", rekao je Pavlović.
On je napomenuo da će štetu snositi Elektrodistribucija i da će brojila biti izmeštana na stubove van kuća da meštani ne bi više strahovali prilikom svake grmljavine.


Olujno nevreme, praćeno kišom i gradom, pogodilo je danas oko 17 sati Sremsku Mitrovicu, i pričinilo znatne štete gradu.  U nevremenu, koje je trajalo dvadesetak minuta, polomljeno je drveće u Gradskom parku, a u naselju Dekanske bašte vetar je, takođe, iščupao i polomio više stabala.


Provala oblaka je praćena gradom veličine lešnika, a ulicama grada je tekla bujica vode, koja se povukla ubrzo nakon prestanka padavina. O eventualnim štetama pričinjenim stanovništvu grada i poljoprivrednicima u još nema izveštaja.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online