Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 17.12.2018.
21:24 >> 21:38h
Vestionline, Sputnjik A

Vučić u SB UN: Jako sam uplašen za budućnost celog regiona

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Savetu Bezbednosti Ujedinjenih nacija da je jako zabrinut i uplašen za budućnost svog naroda, ali i celog regiona.

Tanjug
Aleksandar Vučić

Sednica je otvorena za javnost.

Predsedavajući sednicom SB UN je najavio razmatranje pisma od 14. decembra koje je predstavnik Srbije uputio Savetu bezbednosti UN u kojem se navode detalji odluke Prištine o podizanju taksi na uvoz robe iz centralne Srbije.

Srbija je u pismu navela da je posredi kršenje CEFTA sporazuma, rekao je predsedavajući, čitajući pismo Srbije.

On je podestio i da je EU zahtevala da vlasti u Prištini ukinu takse u najkraćem mogućem roku

U pismu se navodi da je Priština u petak usvojila amandmane zakona koji omogućavaju formiranje tzv. "vojske Kosova" i da je u pitanju je narušavanje Rezolucije SB UN 1244.

Nakon uvodne reči predsedavajućeg reč je dobio predsednik Srbije aleksandar Vučić koji je naveo da je jako zabrinut i uplašen za budućnost svog naroda, ali i celog regiona.

- Jako sam zabrinut i uplašen za budućnost i od budućnosti, ne samo za budućnost mog naroda, nego i celog regiona - rekao je Vučić na početku svog izlaganja.

Srbija je prema njegovim rečima uložila ogromne napore i trud kako bi održala i uspostavila mir i spokoj u celom regionu celoj Zapadnog Balkana.

- Učinili smo sve što smo mogli kako bi se suzdržali od provokacija Prištine - naveo je on.

On je rekao da Srbija ne prihvata frazu koja je postala uobičajena - da obe strane treba da nešto urade nešto, jer je, kako je rekao, Srbija uradila sve što je bilo propisano do sada, i dogovoreno. Sve što smo potpisali u skladu je čak i sa zakonima Kosova,  ali izgleda to nije bilo dovoljno.

On je prisutne podsetio da i dalje imamo preogvarački proces koji traje, u nadležnosti EU.

- Poručili smo Prištini da nas ne gura u situacije koje smatramo provokacijama, jer Srbija poštuje Rezoluciju 1244. Molili smo ih da ne lobiraju za ulazak u međunarodne organizacije, ali su oni to svejedno radili, računajući na podršku SAD i drugih zemalja, i izgubili su u Interpolu, a onda su počeli da krive Srbiju. Kao da je trebalo da ih mi podržimo, kao da je to bila naša obaveza - rekao je Aleksandar Vučić

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online