Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 02.11.2018.
00:25
D. Dekić - Vesti A

Rešenje za Kosovo ni na vidiku

Pregovori o Kosovu su vrlo daleko od rešenja, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić. On smatra da je suština u tome da "neki ljudi u jednom delu sveta misle kako je to sve otprilike završeno, samo neko treba da sedne da nešto potpisuje".

Tanjug
Aleksandar Vučić

- Pošto ne postoji niko ko bi znao bolje od mene koliko smo blizu ili daleko, kažem da smo veoma, veoma daleko, nažalost. Što se tiče brzine odlučivanja, voleo da sutra možemo da nađemo kompromisno rešenje, ali to neće biti slučaj. A da li se nekome iz geopolitičkog razloga žuri ili ne, to i ono što mislim, ne bih smeo javno da govorim i komentarišem. Nekakvo kompromisno rešenje, za koje smatram da je mnogo daleko, značilo bi mnogo za Srbiju, ali mi se čini da potezi i ovo što će se zbivati u novembru vode u suprotnom smeru - kazao je Vučić u intervjuu za Sputnjik.

Komentarišući mogućnost da 11. novembra u Parizu, dođe do ozbiljnijih razgovora o Kosovu, rekao da će se videti sa svetskim državnicima.

- Spreman sam, a još nemamo potvrdu toga, da razgovaram sa Hašimom Tačijem ako neko želi da organizuje taj susret i na marginama. Posrednik mora da bude EU jer smo ranije pristali na to pokroviteljstvo. To bi mogao, na primer, da bude i francuski predsednik. Ali, da će taj susret dovesti do rešenja, to nije moguće. To je toliko nerealno da prosto ne mogu ni da komentarišem - ocenio je predsednik Srbije.

Povodom medijskih navoda da je savetnik predsednika SAD Džon Bolton sa šefom ruske diplomatije Sergejem Lavrovom dogovorio rešenje, a na Srbiji je da ga prihvati, uzvratio je da njegove informacije nisu takve.

EPA/Sergei Ilnitsky
Sergej Lavrov

- Dobio sam poruku Lavrova. Nije rekao da je Bolton bio nekorektan, ali je ponovio poziciju Rusije, koju je Putin izneo u razgovoru sa mnom - napomenuo je Vučić, potvrđujući da to znači da rešenja neće biti bez Srba.
 

Putinov orden bio bi mi čast

Tanjug
 

Nisam dobio nikakav orden od predsednika Rusije Vladimira Putina, razrešio je enigmu srpski predsednik. Ako bi dobio orden Svetog Aleksandra Nevskog, to će, kako je kazao, biti ogromna statisfakcija za sve što je do sada uradio.

- Taj orden je dobilo šestoro Srba, među kojima su kralj Aleksandar Karađorđević i Nikola Pašić i prošlo je 100 godina otkako je poslednji Srbin dobio to priznanje. Suviše sam mali za Karađorđevića i Pašića, pa je jasno koliko sam počastvovan takvom idejom - rekao je predsednik.



 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online