Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 28.10.2018.
09:09
rts.rs, Vestionline A

Vulin: Nismo dozvolili reviziju istorije

Ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je da "nismo i nećemo dozvoliti reviziju istorije" i da "nećemo dozvoliti da se prekrajanjem prošlosti opravdavaju događaji iz devedesetih u našoj zemlji, niti pristati na to da su sve žrtve iste".

youtube.com/ Novo jutro - Dea i Sarapa
Aleksandar Vulin

- Ponosni smo na svoju istoriju i nećemo dozvoliti da nam je drugi pišu i zato smo pokrenuli ediciju 'Ratnik - istakao je Aleksandar Vulin na tribini "Pokušaj revizije istorije" na štandu Ministarstva odbrane na Sajmu knjiga, navedeno je u saopštenju Ministarstva odbrane.

Osvrnuvši se na ediciju "Ratnik", Vulin je istakao da su iz svih sredstava informisanja, gde god su mogli, napali tu ediciju.

- Pravo čudo je da nikome ne smeta knjiga u kojoj Haradinaj opisuje kako je ubio policajca i onda nastavio da mirno jede pljeskavicu. Ali ako Srbi progovore svoju istinu to je za svaku osudu i to se mora sprečiti - primetio je Vulin.

Podsetio je i na nameru da se donese rezolucija o genocidnosti srpskog naroda, da Srbi budu jedini narod na planeti Zemlji koji je trebao da bude određen kao genocidan.

Da bi to bilo moguće, dodao je Vulin, morate da promenite istoriju, pa se s tim u vezi govorilo o Jasenovcu kao o radnom logoru, a unazad, i da je Prvi svetski rat započeo pucnjem Gavrila Principa.

- Da li je moguće da je student izazvao svetski rat - upitao je Vulin.

Obeležavanje Velikog rata, naglasio je Vulin, bio je pokušaj da se svetu objavi kraj istorije, da nema tereta, da nema opterećenja i da idemo iz početka, da nema agresora, žrtve, zločina i kazne, svi smo bili nesretne žrtve, potpuno jednake i to je sve.

Da slomite ovaj narod, naglasio je ministar odbrane, da ga jednom zauvek uklonite sa istorijske pozornice, treba da mu promenite istoriju, da počne da se stidi sebe samog i da prihvati da mu drugi pišu istoriju, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

- Zato smo uveli ediciju "Ratnik" da nam drugi ne pišu našu istoriju - istakao je Vulin.

Na tribini su učestvovali i akademik prof. dr Darko Tanasković i dr Mile Bjelajac. 

Kako je istakao akademik Tanasković, propitujući problematku revizije istorije, istakao je da srpski narod treba da se trudi da njihova istina o stvarnosti i prošlosti bude što bliža realnosti.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online