Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 05.09.2018.
19:01
Đ. Barović - Vesti A

Nova drama boraca iz Valjeva: Slomio sebi prste i zglobove (FOTO, VIDEO)

Ljubomir Bradić, predsednik Udruženja boraca ratova od 1990. iz Valjeva i generalni sekretar Udruženja "Gvozdeni puk" u 18 časova se oblepio fotografijama predsednika Srbije Aleksandra Vučića iz predizborne kampanje, a zatim drvenim čekićem polomio četiri prsta i zglobove na levoj ruci.

Vesti
 

Bradić već drugu nedelju predvodi ponovljeni štrajk desetak ratnih veterana iz Valjeva koji su zbog neispunjenog obećanja da će dvojici njihovih saboraca biti uključena struja, najpre sebi probadali ruke ekserima, a sada štrajkuju glađu na krovu Spomen sobe ovog Udruženja. 

Zbog neispunjena ovog uslova, valjevski borci su proširili svoje zahteve tražeći od države isplatu zaostalih novčanih primanja porodicama palih boraca i boračkih dodataka za ratne vojne invalide. 

Bradić je tokom ovog protesta već lomio svoje prste, a njegov saborac Gojko Arsenović je pre samo nekoliko dana probio šaku ekserom.

Bradić objašnjava da se uvio u fotografije predsednika Srbije zato što je danas saznao da je jednom članu SNS uključena struja tako što je ova partija rešila problem duga.

"Za partijske kadrove očigledno ima para, a za borce i njihovu muku niko ne misli. Nastavljamo štrajk glađu, a vi gledajte ovaj snimak mog bola koji sam sam snimio i uživajte u njemu, možda nećete dugo jer je i red da časno date ostavke" poručio je Bradić u pisanom saopštenju dostavljenom medijima. 

Uznemiravajući video:

On tvrdi da ovaj protest nema političku pozadinu, već se ratni veteran bore za svoja  i uskraćena prava porodica palih boraca i ratnih vojnih invalida. 

"I danas su nas ponovo slagali da rešavaju naše opravdane zahteve da se isplate mesečna primanja porodicama palih boraca i borački dodaci ratnim vojnim invalidima koji kasne već pet meseci. Reč je o primanjima koja su smanjena za čak 51 odsto", tvrdi Bradić i najavljuje novu radikalizaciju protesta u slučaju da ne dođe do dogovora sa nadležnima u Vladi Srbije i opštini Valjevo. 

Završavajući saopštenje sa "Živela Srbija"; on je poručio da ratni veteran iz Valjeva štrajkuju kako bi zaštitili interese obespravljenih, siromašnih i bolesnih boraca.

"Kako vas samo nije sramota da samo Srbija na Balkanu nema Zakon o borcu, da li se stidite ili čekate da što više boraca umre kako im ne bi dali ni zdravstvenu knjižicu da se leče koji je nemaju i to oko 70 odsto boračke populacije", naveo je Bradić. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online