Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 26.08.2018.
12:30
Tanjug, Vestionline A

Dačić: Srbija nikada neće priznati nezavisnost Kosova

Povodom lokalnih redovnih izbora u Majdanpeku, koalicija SPS - Jedinstvena Srbija održala je predizborni skup u toj opštini, na kojem su se obratili predsednik SPS-a Ivica Dačić i predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma.

A. Čukić
Ivica Dačić: Za vreme mog mandata šest zemalja je povuklo priznanje Kosova

Predsednik SPS Ivica Dačić istakao je u obraćanju okupljenim građanima Majdanpeka da Srbija nikada neće priznati jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, iako bi to mnogi želeli i istakao da je povlačenje priznanja nezavisnosti Kosova njegova svakodnevna tema.

- Povlačenje priznanja nezavisnosti Kosova je moja svakodnevna tema. To nije nimalo lako. Za vreme mog mandata šest zemalja je povuklo priznanje Kosova, a za vreme mandata Borisa Tadića i Vuka Jeremića preko 80 zemalja je priznalo nezavisno Kosovo - kazao je Dačić. 

Dodao je da Tadić i Jeremić ne znaju ni gde se na karti nalaze te zemlje koje su povukle priznanje, te da tamo idu na letovanje.

- A ja idem da povuku priznanje jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova. Za vreme mog mandata prvi put se na jednoj američkoj instituciji zavijorila srpska zastava - rekao je Dačić. 

On je istakao da na lokalnim izborima u Majdanpeku ne učestvuju ni Ðilas, ni Tadić, ni Jeremić, ni Saša Janković i naveo da za to postoje dva razloga.

- Prvi je što njihove partije uopšte ne postoje kao organizovane stranke. Drugi je što oni znaju kakvi bi rezultati bili i da im je bolje da ne učestvuju da se ne brukaju - rekao je Dačić.

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma kazao je da je takozvano nezavisno Kosovo stvorio Bil Klinton i još nekoliko neprijatelja srpskog naroda, a da je Vuk Jeremić je zacementirao i zabetonirao srpsku poziciju i pomogao kosovskim Albancima da imaju današnji status u međunarodnim odnosima.

- Zvao me je jedan albanski novinar i rekao mi je da je došlo do svađe Hašima Tačija i Ramuša Haradinaja sa Bedžetom Pacolijem, jer Tači i Haradinaj hoće da Vuk Jeremić bude počasni građanin Prištine, dok je Pacoli rekao da je mnogo para potrošio na Jeremića lobirajući da on bude predsedavajući Generalne skupštine UN - kazao je Marković.

Naveo je da Dačić ne uspeva da postigne da objasni svim zemljama koje su priznale nezavisno Kosovo ono što je radio Vuk Jeremić.

- Jeremić je lobirao da postane predsedavajući Generalne skupštine Ujedinjenih nacija i uopšte nije radio za Srbiju. Zacementirao je i zabetonirao Srbiju pitanjem Međunarodnom sudu pravde u Hagu o Kosovu i Metohiji čiji odgovor je bio negativan po državu i građane Srbije - kazao je Marković.

Naveo je da je program koalicije SPS - Jedinstvena Srbija nepromenjen, te da je to socijalna pravda, borba protiv bele kuge i nova radna mesta. 

- Veoma je bitno za Srbiju da reši centralno državno i nacionalno pitanje, a to je Kosovo i Metohija, da znamo gde smo, kako bi dovodili investitore, da plate i penzije budu veće i da se bolje živi u Srbiji - rekao je Marković u obraćanju građanima Majdanpeka.

Skupu je prisustvovao i ministar za energetiku i rudarstvo Aleksandar Antić kao i brojni drugi funkcioneri SPS i Jedinstvene Srbije.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online