Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 14.07.2018.
19:57
Vestionline, Tanjug A

Đurić: Tadić da razmisli o svemu što je uradio

Potpredsednik Glavnog odbora SNS Marko Ðurić istakao je danas da Boris Tadić nije za TV duel sa Alekdandrom Vučićem, već za duel sa svojom savešću zbog svega lošeg što je učinio za Srbiju, a najvažniji duel - onaj sa građanima Srbije i svojim mestom u istoriji - odavno je izgubio.

M. Karović
Marko Đurić: Tadić odbija da pogleda istini u oči

"Tadić bi, da je sačuvao trunku samopoštovanja i dostojanstva, ćutao o svim greškama koje su pod njegovom dirigentskom palicom učinjine u borbi Srbije za državne i nacionalne interese na Kosovu i Metohiji, i mi bismo mu dozvolili da u miru okajava krivicu“, naglasio je on u saopštenju.

Ðurić je, ukazao da Tadić, međutim, tvrdoglavo odbija da pogleda istini u oči i prizna da je posle odgovora Međunarodnog suda pravde na nevešto postavljeno pitanje Srbije, formulisano najverovatnije u njegovom kabinetu, usledio talas priznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, i ta uzročno-poslednična veza ne može se pobiti nikakvim retoričkim trikovima.

"Tadić je naprosto kriv, možda i nehotično, možda iz neznanja, ali politika podrazumeva da svako snosi odgovornost za svoje postupke, i on je u skladu sa tim tamo gde mu je i mesto - na margini političkog života. Nekadašnji predsednik, a zapravo poglavar jednog lopovskog režima, ne bi trebalo da insistira na TV duelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, jer bi mračna Tadićeva prošlost pod svetlima reflektora bila osvetljena sa svih strana i pokazana u svoj svojoj sramoti", podvlači on.

Ðurić ističe da bi Tadić u takvoj prilici bio primoran da se seti stvari koje potiskuje u procesu pranja sopstvene biografije.

"Između ostalog bi morao da se priseti da je odgovoran za ukidanje Prištinskog korpusa, razoružavanje Vojske Srbije, izmeštanje dijaloga o Kosovu i Metohiji iz Ujedinjenih nacija u Evropsku uniju, dovođenje UNMIK-a, postavljanje administritivnih prelaza. Morao bi i da se seti gde je bio u trenutku kada su separatisti u Prištini proglašavali nezavisnost, i da objasni zašto je podvijenog repa pobegao iz zemlje u jednom od najtežih trenutaka u njenoj novijoj istoriji", smatra on.

Ðurić poručuje Tadiću da još malo razmisli o svemu za šta je kriv i odgovoran, pre nego što junačeći pozove Aleksandra Vučića na TV duel.

Lider Socijaldemokratske stranke Boris Tadić uputio je danas pismo predsedniku Srbije u kome ga poziva na otvoreni tv duel na temu Kosova, kako bi, kako je naveo "kao bivši i sadašnji predsednik pred javnošću ukrstili argumente povodom pitanja od najvišeg nacionalnog značaja".

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online