Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 05.07.2018.
13:22
Vestionline, Tanjug A

"Najbolji odnosi Srbije i Nemačke u istoriji"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ambasador Nemačke Aksel Ditman konstatovali su danas da Srbija i Nemačka imaju najbolje odnose u svojoj istoriji, koje karakteriše veliko međusobno poverenje.

Tanjug
Aksel Ditman i Aleksandar Vučić

Predsednik Vučić je ambasadoru Ditmanu, koga je primio u oproštajnu posetu, zahvalio na dobroj saradnji i na tome što je posvećenim radom i diplomatskim iskustvom doprineo unapređenju odnosa Srbije i Nemačke.

Dvojica sagovornika su konstatovali da Srbija i Nemačka imaju najbolje odnose u svojoj istoriji, koje karakteriše veliko međusobno poverenje, što pokazuju i brojne posete najviših zvaničnika dveju zemalja, ostavrene tokom diplomatskog mandata ambasadora Ditmana.

Predsednik Vučić je istakao da je ekonomska saradnja u snažnom zamahu i da veruje da je povećanje broja nemačkih investicija odraz promenjene slike o Srbiji i njenog većeg ugleda u Nemačkoj, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

On je zahvalio nemačkim kompanijama što u Srbiji obezbeđuju radna mesta za bezmalo 50.000 radnika i izrazio nadu da će njihovo iskustvo doprineti još većem interesovanju za ulaganje u našoj zemlji.
 

Ambasador Ditman je rekao da mu je bila čast da predstavlja Nemačku u Srbiji i zahvalio na podršci koju su mu tokom rada u Beogradu pružili predsednik Vučić i Vlada. 

On je istakao da Nemačka snažno podržava evropski put Srbije i politiku regionalne stabilnosti, naglasivši potrebu unapređenja vladavine prava u okviru reformi za članstvo u Evropskoj uniji.

Predsednik Vučić je posebno istakao značaj Berlinskog procesa, koji je inicirala kancelarka Abgela Merkel, za mir i stabilnost na Zapadnom Balkanu.

Vučić je naglasio opredeljenje Srbije, da zbog mirne budućnosti naše zemlje i celog regiona, radi na postizanju kompromisnog rešenja za Kosovo i Metohiju, koje bi u isto vreme zaštitilo naše državne i nacionalne interese.

Predsednik Srbije je ambasadoru Ditmanu poželeo mnogo uspeha na novoj, odgovornoj dužnosti u Ministarstvu spoljnih poslova Nemačke, navedeno je u saopštenju.
 

POVEZANE VESTI

Četvrtak 05.07.2018. 14:33
Аријевцима није пошло за руком да уз помоћ Кроата и "Илира" отерају Србе са Балкана, па им не остаје друго него да гаје добре односе са Србијом (до следеће прилике). А Вучић ништа не капира и поклања српске Фабрике Швабама.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online