Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 12.06.2018.
12:55
Vestionline, Tanjug A

Stigao izveštaj o slučaju Mehe Omerovića

Predsednica skupštine Maja Gojković rekla je danas da je dobila izveštaj u vezi sa slučajem poslanika Meha Omerovića, koji još nije za javnost, ali je navela da on nije pušten jer se pravdao za učinjeno delo, već zasto što se pozvao na diplomatski imunitet.

EPA/Armando Babani
Maja Gojković ističe da je dobila izveštaj o slučaju Mehe Omerovića, ali da on nije za javnost

Gojković je, odgovarajući u skupštini na pitanje predsednika SRS Vojislava Šešelja, rekla da radi na tome da rasvetli slučaj koji je, ocenila je, bacio senku na ugled srpskog parlamenta.

- Izveštaj, koji još nije za javnost, dobila sam od nemacke policije sa aerodroma i moram zbog javnosti da kažem da se poslanik Meho Omerović nije pravdao za učinjeno delo, nego se pozvao na diplomatski imunitet i zbog toga što poseduje diplomatski pasoš on je pušten na slobodu, a ne zbog nekih drugih okolnosti - kazala je Gojković.

Kako je rekla, ona kao predsednik parlamenta mora da potpisuje naloge, a odbori parlamenta odlučuju o tome da li će neki poslanik putovati ili neće.

- Imam pravo da ne potpišem da neko od poslanika ne putuje, a što se tiče eventualnog produženja diplomatskog pasoša, ako situacija bude ovakava kakva je u izveštaju, neću potpisati da neko u parlamentu dobije diplomatski pasoš i o tome sam voljna da razgovaram i da branim argumente sa svim poslanicima, bez obzira da li čine vladajuću većinu ili opoziciju - istakla je Gojković.

Ona je dodala da će razgovarati ako treba i sa svim šefovima poslaničkih grupa i “onima koji ćute, a koji znaju da budu glasniji o drugim slučajevima i da traže razne sankcije prema poslanicima", kako bi isti kriterijumi važili za sve.

- Kada budem imala detaljnije podatke, nemam šta da krijem, sve ću vas upoznati o čemu se radi pa ćemo videti šta parlament može, a šta ne može da uradi, šta je ustvari politička odluka pojedinačnih partija, ne naša - rekla je Gojković.

Šešelj je pitao Gojković i predsednicu vlade Anu Brnabić šta će uraditi povodom "afere sa kojom je upoznat celi svet u vezi sa poslanikom koji je krao".

- Jedan srpski poslanik se proslavio tako što je iz fri šopa ukrao jedan parfem, tri karmina i jednu mazalicu - rekao je Šešelj i dodao da su svi svetski mediji o tome izvestili, te da su uzalud napori vlasti da "angažuje lobiste po Americi" da poprave sliku Srbije.

- Dođe Meho (Omerović) pa vam te milione pocepa i od njih konfete napravi - rekao je Šešelj.

On je dodao da u Srbiji svi ćute, a da Omerović i dalje ima diplomatski pasoš i može da putuje gde hoće.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online