Utorak 12.06.2018.
12:55
Vestionline, Tanjug

Stigao izveštaj o slučaju Mehe Omerovića

EPA/Armando Babani
Maja Gojković ističe da je dobila izveštaj o slučaju Mehe Omerovića, ali da on nije za javnost

Gojković je, odgovarajući u skupštini na pitanje predsednika SRS Vojislava Šešelja, rekla da radi na tome da rasvetli slučaj koji je, ocenila je, bacio senku na ugled srpskog parlamenta.

- Izveštaj, koji još nije za javnost, dobila sam od nemacke policije sa aerodroma i moram zbog javnosti da kažem da se poslanik Meho Omerović nije pravdao za učinjeno delo, nego se pozvao na diplomatski imunitet i zbog toga što poseduje diplomatski pasoš on je pušten na slobodu, a ne zbog nekih drugih okolnosti - kazala je Gojković.

Kako je rekla, ona kao predsednik parlamenta mora da potpisuje naloge, a odbori parlamenta odlučuju o tome da li će neki poslanik putovati ili neće.

- Imam pravo da ne potpišem da neko od poslanika ne putuje, a što se tiče eventualnog produženja diplomatskog pasoša, ako situacija bude ovakava kakva je u izveštaju, neću potpisati da neko u parlamentu dobije diplomatski pasoš i o tome sam voljna da razgovaram i da branim argumente sa svim poslanicima, bez obzira da li čine vladajuću većinu ili opoziciju - istakla je Gojković.

Ona je dodala da će razgovarati ako treba i sa svim šefovima poslaničkih grupa i “onima koji ćute, a koji znaju da budu glasniji o drugim slučajevima i da traže razne sankcije prema poslanicima", kako bi isti kriterijumi važili za sve.

- Kada budem imala detaljnije podatke, nemam šta da krijem, sve ću vas upoznati o čemu se radi pa ćemo videti šta parlament može, a šta ne može da uradi, šta je ustvari politička odluka pojedinačnih partija, ne naša - rekla je Gojković.

Šešelj je pitao Gojković i predsednicu vlade Anu Brnabić šta će uraditi povodom "afere sa kojom je upoznat celi svet u vezi sa poslanikom koji je krao".

- Jedan srpski poslanik se proslavio tako što je iz fri šopa ukrao jedan parfem, tri karmina i jednu mazalicu - rekao je Šešelj i dodao da su svi svetski mediji o tome izvestili, te da su uzalud napori vlasti da "angažuje lobiste po Americi" da poprave sliku Srbije.

- Dođe Meho (Omerović) pa vam te milione pocepa i od njih konfete napravi - rekao je Šešelj.

On je dodao da u Srbiji svi ćute, a da Omerović i dalje ima diplomatski pasoš i može da putuje gde hoće.

2024 © - Vesti online