Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 29.05.2018.
18:58
Vestionline, Tanjug A

"Mali na meti onih za koje su svi krivi dok se ne dokaže suprotno"

Protiv Siniše Malog su oni koji veruju da Srbija treba da bude društvo u kojem su svi krivi, dok se ne ispostavi da su nevini, konstatovala je premijerka Ana Brnabić sumirajući raspravu o predlogu da Mali bude ministar finasija, u kojoj se ona, kaže, potrudila da na najbolji način, konkretnim brojkama i dokazima obrazloži zašto je njen predlog dobar.

Tanjug
Ana Brnabić odlučna u nameri da progura svoj predlog za novog ministra finansija

Kako je rekla, ekonomskim pokazateljima je obrazložila zašto je predložila Malog da preuzme resor finansija, kao i da razume da neke od tih stvari opozicija jednostavno ne želi da prihvati.

- Žao mi je zbog toga, jer bi bilo odgovorno i u nacionalnom ineteresu da počnemo da prihvatamo neke brojke. Pre svega, rezultate i uspehe koje vlada nije sama sebi pripisala, već objektivni, dosta kritički međunarodni partneri i organizaije. Ali, takva je  politička atmosfera u Srbiji - rekla je premijerka. 

Dodala je da na kraju rasprave nije želela da odgovara na neke stvari na koje je, kaže, odgovor dala tri puta, "jer odgovor i ne zanima ljude koji postavljaju pitanje".

Njen zaključak dvodnevne debate oko Malog je, kaže, da su protiv predloga, pre svega, oni koji veruju i misle da je bivša gradska vlast odgovorno radila. 

- Oni koji kažu da je odgovorno da imate istorijski deficit, dugove, najveću nezaposlenost, skuplje vrtiće, preplaćene podzemne kontejnere, neisplaćene obaveze prema različitim socijalnim kategorijama, kuću "Velikog brata" u Pionirskom parku - rekla je ona. 

Protiv predloga su, istakla je, oni koji veruju da Srbija treba da bude društvo u kom su svi krivi dok se ne ispostavvi da su nevini, pa i onda kad nadležne institucije kažu da nisu krivi, jer to nije dodovljno dobar odgovor za njih.

- Oni koji neće da razlikuju ukupni od javnog duga, između potrošnje i investicija, koje činjenice, brojevi, projekti, rezultati apsolutno ne zanimaju i za njih neće da čuju - rekla je Brnabić. 

Brnabić je citirala izveštaj o napretku Evropske komisije za Srbiju, zbog poslanika koje, kako je rekla, ne zanimaju rezultati i neće za njih da čuju.

Predstavljajući deo izveštaja koji se odnosi na ekonomske pokazatelje, Brnabić je kazala da je Srbija ostvarila dobar ekonomski napredak, da je rešeno pitanje budžetskog deficita, kao i da je očuvana makroekonomska stabilnost. 

Navela je i da su uslovi na tržištu rada poboljšani, a Siniši Malom je poručila da očekuje da nastavi da radi tako da održi uspeh i pomogne timu Vlade Srbije kako bi građani svakim danom živeli bolje.

Brnabić je zahvalila poslanicima SNS, ali i drugim strankama vladajuće koalicije na podršci i na tome što su "čuli" njene argumente  za Sinišu Malog, kao i na podršci da postane ministar finansija. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online