Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 25.02.2018.
00:12
b92.net A

TV duel: Obradović prozvao Šešelja, vojvoda mu nije ostao dužan

Lider Dveri Boško Obradović zahvalio se lideru SRS Vojislavu Šešelju što je pristao na televizijsku debatu sa njim i što je, kako kaže, došao umesto Vučića. Osim toga, Obradović je naveo da ceni to što je Šešelj na debatu došao "u ime vlasti".

Tanjug
Šešelj došao u Vučićevo ime: Boško Obradović

- Prvi put sam na Studiju B od kako su ga kupili naprednjaci, nadam se da me nećete prekinuti kada se pomene Vučić - rekao je Obradović na početku debate sa liderom SRS na Studiju B.

Prema njegovim rečima, na beogradskim izborima koji slede postoji "poštena ponuda, iako nedostaje više debata i slobode medija". 

- Kome se svidela aktuelna vlast neka glasa za njih, kome se svidela bivša vlast Demokratske stranke neka glasa za njih, a ko nije ni za jedne ni za druge takođe ima za koga da glasa. Beograđani prvi put ne moraju da biraju između istih - rekao je Obradović. 

Na pitanje zbog čega je nastala koalicija Dveri i Dosta je bilo Obradović je naveo da se oni znaju iz Narodne Skupštine. 

- Mi smo prava opozicija, nema nikakvih afera iz nas, nova generacija srpskih političara. Ne krijemo da među nama postoje političke razlike, ali i stvari koje nas spajaju - borba protiv lažnog unutrašnjeg dijaloga o Kosovu i priznanja Kosova na kojem Vučić radi od dolaska na vlast, zbog čega su ga i postavili sa Zapad - istakao je Obradović. 

A. Čukić
Neće da ruši Vučića sa Dverima, DJB i Jankovićem: Vojislav Šešelj

Ubrzo je usledio i odgovor Šešelja: 

- Mislim da gospodin Obradović plaća danak neiskustvu - to je neverovatna vrsta bezobrazluka. On odmah vređa sagovornika i kaže da dolazi umesto nekoga. Mene je majka dovela na ovaj svet kao ličnost, nikada nisam ničiji zamenik bio. 

Kako kaže, Vučić nikada nije bio njegov učenik. 

- Da jeste, nikada ne bi napustio SRS i ne bi bio za EU. Tomislav Nikolić je više puta rekao da je Vučić njegov politički sin, često to kažem Vučiću kada hoću da ga malo naljutim - naveo je Šešelj. 

Osim toga, Šešelj je naveo da je on "srpski nacionalista par ekselans" , dok je Obradović "ljotićevac", na šta je Obradović rekao da je “proučavao sve, pa i intelektualce bliske Ljotiću“. 

Šešelj je naveo i da sprema knjigu pod nazivom "Prerano uveli ljotićevski pupoljak Boško Obradović". 

Lider SRS je nakon toga istakao da je on Vučićev politički protivnik, kao i da "srpski radikali temeljno kritikuju naprednjačku vlast u Skupštini Srbije", na šta je Obradović naveo da se “skupština trese od tolikih napada“. 

- Vučić ne popušta po pitanju nezavisnosti Kosova. Ključni faktor je hoće li prihvatiti ulazak Kosova u UN ili ne. Još uvek odoleva i dok je tako nama ne pada na pamet da izlazimo na ulicu da ga rušimo. Dokle god Vučić podržava RS i bori se da se RS ne utopi u unitarnu BiH - nećemo ga rušiti. Dokle god odbija da uvede sankcije Rusiji - nećemo ga rušiti istakao je Šešelj. 

Osim toga, Šešelj je naveo i da "Vučića neće rušiti" sa Obradovićem, Radulovićem, Jankovićem i drugim članovima opozicije jer su "oni gori od Vučića". 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online