Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 10.02.2018.
12:13
Vestionline, Insajder A

U Beogradu uhapšen bivši američki marinac, saradnik Bila Klintona

Američki državljanin koji je pre nekoliko dana uhapšen u Beogradu je Danijel Korbet, bivši američki marinac, pripadnik elitne jedinice Foke, piše Insajder.

Tanjug
Otkriven identitet uhapšenog Amerikanca (Foto: Arhiva)

Insajder tvrdi da je reč o istoj osobi, koja je zaposlena u američkoj firmi Rejven militari, čiji je suvlasnik Džej Futlik, a koji je bio specijalni asistent bivšeg američkog predsednika Bila Klintona.

Insajder podseća da je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao pre tri dana da je u jednom "štek-stanu" u Beogradu uhapšen Korbet D, bivši marinac, i da je kod njega pronađen pištolj CZ-99 sa izbrisanim brojem.

Govoreći o tome da li je spremao atentat, Stefanović je rekao da ne sme da iznosi mnogo detalja.

Prema navodima Insajdera, firma Rejven militari imala je zvaničnu internet stranicu do juče, ali je ona ugašena nakon što su tu kompaniju kontaktirali novinari.

Kako navodi Insajder, na sajtu se, kao jedan od važnijih ljudi, navodi ime Danijel K.

"S obzirom na to da nam je potvrden identitet uhapšenog koji se zove Danijel Korbet i da se sve ostale informacije poklapaju nameće se zakljucak da je u pitanju ista osoba. Na sajtu je objavljena njegova fotografija gde mu se lice ne vidi jer je prakticno maskiran", navodi Insajder.

Učestvovao u ratovima u Iraku i Avganistanu

Kako dodaje, u njegovoj radnoj biografiji stoji da je 14 godina bio pripadnik američke jedinice Foke, da je učestvovao u akcijama u Iraku i Avganistanu, širom sveta vodio akcije od visoke važnosti, učestvovao u rešavanju talačkih kriza.

Insajder, ipak, ističe da još nema zvaničnih potvrda informacija do kojih je došao tokom istraživanja niti da ih je moguće dobiti ih u ovom trenutku.

Za jednog od suvlasnika kompanije Rejven militari Džeja Futlika, dodaje Insajder, navodi se da je bio specijalni savetnik bivšeg američkog predsednika Klintona za blisko-istočna pitanja, da je učestvovao u brojnim političkim kampanjama, uključujući predsedničku kampanju 1992. kada je radio za Klintona i kampanju kandidata za predsednika Džona Kerija 2004. godine.

Futlik je, ističe, bio i kandidat demokrata za člana američkog Kongresa.

Radio je i sa izraelskim premijerom Šimonom Peresom na projektu pomirenja Izraela sa susedima, tvrdi Insajder.

Sumnjiva firma "Crno jezero"

Insajder naglašava da je na istom serveru na kom se nalazila adresa sajta firme Rejven militari, registrovan sajt "ocigledno povezane firme Crno Jezero Group", koji je takođe juče ugašen.

Firma Crno Jezero Group, ciji je osnivač Crno Jezero Invest, registrovana je u Srbiji, navodi Insajder.

Kako objašnjava, osnovana je 18.4. 2016, a ugašena 19.7.2017. godine.

Direktori ove firme bili su Džej Futlik i Abraham Golan, navodi Insajder.

Golan se u jednom od tekstova američkog istraživackog portala Mothe Jones, ističe Insajder, pominje kao privatni stručnjak za poslove bezbednosti stacioniran u Ženevi, a specijalizovan za poslove obezbeđenja energetskih kompanija u Africi.

"Zanimljivo je da je firma Crno Jezero Group registrovana u Srbiji, po svemu sudeći, osnovana namenski jer je, prema dostupnim izveštajima, ukupan prihod ove firme pre gašenja iznosio oko milion dinara", primećuje Insajder.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online