Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 05.12.2017.
18:27
J. Arsenović - Vesti A

Arno na FPN: Moja dela me određuju kao čoveka

Ono što me određuje kao čoveka, to nije ono što sam mislio kao 23-godišnji student, već me određuju moja dela na Kosovu i Metohiji, moja humanitarna aktivnost koja će ostati iza mene.

V. Sekulić
Arno Gujon opet "na meti" politike

Ovom rečenicom humanitarac Arno Gujon odgovorio je na prozivke Televizije N1 koja je pokušala da ga kompromituje, izvlačeći iz njegove biografije podatak da je kao mladi Francuz u svom rodonom Grenoblu zastupao krajnje desničarske stavove Pokreta Identitaraca. 

Gujon je gostujući na Fakultetu političih nauka na tribini koju je u njegovu čast organizovao Centar za međunarodnu javnu politiku, samo na početku svog nastupa prihvatio da govori o svom gostovanju na televiziji N1 i objasni prisutnim studentima kako je bio zatečen pitanjima novinarke koja je, umesto razgovora o njegovom 13 godišnjem humanitarnom angažmanu, rešila da ga propituje o njegovoj ranoj političkoj aktivnosti kada je, između ostalog, pokušao da bude i predsednički kandidat u Francuskoj.

Rekao je da je bio presrećan zbog poziva jer je od osnivanja N1 bezuspešno pokušavao da stupi u kontakt sa redakcijom, da gostuje na njihovoj televiziji, da ih upozna sa aktivnošću svoje humanitarne organizacije "Solidarnost za Kosovo", kao i da im predoči težak položaj Srba u kosovskim enklavama.

- Shvatio sam međutim, da im to nije bila namera, već ono što sam ja kao 20-godišnji Francuz mislio o tadašnjoj političkoj situaciji u mojoj zemlji - dodao je Gujon.

Na kraju je prisutnim studentima poručio da je previše politike u našim svakodnevnim životima, a da se on u 150 medijskih nastupa u Srbiji ni jednom nije politički izjašnjavao, već se trudio da ljude okupi oko humanitarne ideje zarad pružanja pomoći Srbima na Kosovu i Metohiji.

Gujon je potom govorio o tome kako je izabrao da se bavi humanitarnim radom i to baš za Srbe na Kosovu, na kakva je iskustva nailazio, na kakve medijske predrasude u zapadnim glasilima.

Mladi Francuz koji je u međuvremenu oženio Srpkinju rođenu u Francuskoj sa kojom ima dve ćerke i koji je dobio i srpsko državljanstvo, govorio je na tečnom srpskom jeziku, upoznavajući prisutne studente sa lokacijama mnogih sela i zaseoka na Kosovu i Metohiji za koje većine nije ni čula.

Gujon je naišao na veliku podršku prisutnih, a očekivalo se da će možda doći i do verbalne polemike sa predstavnicima N1 koja je ipak izostala.

Iako je uočena kamera ove televizije, pitanja nisu bila planirana. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online