Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 04.12.2017.
21:43
Vestionline, N1 A

"Gujonu je dva puta rečeno šta će biti teme razgovora"

Arno Gujon je bio dva puta obavešten o temama razgovora pre nego što su se upalile kamere, rekle su novinarke N1.

twitter.com/ArnoGujon
Arno Gujon tvrdi da je televizija N1 cenzurisala njegov intervju

Kako je navedeno na portalu "N1", Gujon obmanjuje javnost da N1 protiv njega vodi kampanju, a rezultat toga su brojne pretnje, zbog kojih će N1 podneti krivične prijave tužilaštvu.

Na portalu N1 stoji da je Gujon prećutao da mu je dva puta rečeno koje su teme i pitanja, kada je došao na televiziju i uoči početka programa.

- Tada sam mu rekla da ćemo razgovarati o njegovom humanitarnom radu, da ćemo najaviti tribinu na FPN-u, a da ćemo jedan deo razgovora posvetiti njegovom političkom i ideološkom opredeljenju, njegovim stavovima. On se sa tim složio, rekao je da je to u redu. Ušao u televizijski studio, gde je nastavio razgovor sa koleginicom Marijom Antić - objašnjava producentkinja jutarnjeg programa N1 Maja Sikimić. 

Voditeljka jutarnjeg programa kaže da je Gujonu pre početka razgovora ponovila o čemu će se pričati. 


- Objasnila sam mu zašto ću ga pitati o njegovom pređašnjem političkom opredeljenju i on je rekao da je u redu da o tome razgovaramo. Razlog zašto sam ga to pitala je što sam veče pre intervjua pronašla na stranim sajtovima da je bio kandidat identitaraca na izborima 2012. i zato što smatram da je, pored njegovog humanitarnog rada, bitno da javnost u Srbiji zna celokupan njegov bekgraund - kaže Marija Antić. 

Kada ga je N1 ponovo pozvala da pojasni zašto krije da je bio informisan o pitanjima u vezi sa angažmanom iz prošlosti i da li postoji jednakost između pitanja i mržnje, za koju optužuje N1, Gujon je poručio da očekuje 21 paletu humanitarne pomoći iz Francuske i da nema šta da doda. 

- Imali ste priliku da me pitate sve što ste želeli u intervjuu, cenzurisali ste ga i niste objavili. Doveli ste me u opasnost na Kosovu, dobio sam pretnje smrću, jer ste me pitali u vezi sa identitarcima i doveli u pitanje moj humanitarni rad - poručio je Gujon. 

U intervjuu dostupnom u celosti na sajtu N1, Gujon tvrdi da je član ekstremno desničarskog pokreta identitaraca, od kojeg se ogradio i Nacionalni front Marin le Pen, bio tek šest meseci 2010. i 2011. godine. 

U biografiji Gujona, pak, stoji da je član postao po osnivanju pokreta 2003, da je 2005. učestvovao u prvomajskim nemirima u Nici i rasističkim incidentima, kao i da je 2010.iz te organizacije objavio kandidaturu za predsednika.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online