Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 29.11.2017.
00:22
D. Dekić - Vesti A

Iz Parova merka Dačića

Svako malo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije predmet sprdnje, posebno zbog službenica koje su više starlete nego dostojne državne službe. Tome kraja čini se nema, pa se sada mirne duše može reći da je diplomatija postala rijaliti.

facebook.com/Jovana Jeremic
I diplomatija nam je rijaliti: Jovana Jeremić će analizirati ministra

Naime, voditeljka rijalitija Parovi na TV Hepi Jovana Jeremić obnarodovala je kako je postala članica Saveta za spoljnu politiku, međunarodne odnose i regionalnu saradnju Socijalističke partije Srbije, objasnivši medijima da će se ubuduće baviti analizom rada srpskog MSP-a i odnosima Srbije i drugih država.

- Tamo se i obrazuju kadrovi SPS-a i pripremaju za nešto više - kazala je nova pulenka šefa diplomatije Ivice Dačića ne skrivajući političke ambicije.

Borko Stefanović, lider Levice Srbije koji je bio srpski diplomata, pita se posle ovakve najave voditeljke koliko je takvih socijalista već u Ministarstvu, a koliko će tek doći. Možda je, kaže, i ona htela prečicu od Milomira Marića i TV Hepi do MSP-a, a da li će je biti videće se ubrzo, jer će to biti objavljeno na društvenim mrežama.

- Ustav Srbije zabranjuje potčinjavanje vlasti partijama, ali i pored toga imamo ministre i direktore javnih preduzeća koji misle da je to partijski plen i potpuno normalno. Tako šef diplomatije ne zna jezike, a spoljni poslovi su mu pevanje pod šatrom, pa ga očito takvi i prate, što će se odraziti loše na Srbiju u svetu - ocenio je Stafanović za "Vesti".

Političko-ljubavna koalicija

Jovana Jeremić je nedavno punila tabloide otkrivajući život nalik španskim sapunicama. Ona je priznala da je posle pet meseci zabavljanja i svega 18 dana vereničkog staža, raskinula veridbu sa Vojislavom Miloševićem, sekretarom gradskog odbora naprednjaka u Pirotu, jer je razmenjivao poruke sa drugom devojkom. Ipak, ova SPS-SNS ljubavna koalicija imala je srećan kraj, jer su se nedugo zatim i pomirili.

On kaže da se jasno vidi koliko srpska diplomatija vrvi od nestručnih i partijskih kadrova koji se eksponiraju neprimereno u javnosti, smatrajući to normalnim.

- Zbog ovakvog ponašanja će patiti srpska diplomatija i profesionalci koji su dugo pripremani za rad na predstavljanju Srbije - kaže Stefanović.

U pokušaju da se distancira od starleta u MSP-u, Jeremićeva je istakla da je diplomirala na Pravnom fakultetu u Beogradu, sa prosekom 9,6, i potom završila i master studije.

- Ispunjavam kvalifikacije i kvalitetan sam kadar - dodaje voditeljka Parova.

Ako je u nečemu Dačić ostvario kontinuitet sa Mrkićem onda je to, kako se šuška u kuloarima MSP-a, u upošljavanju lepotica koje su ostvarile munjevitu karijeru u diplomatiji. Tako je manekenka Slađana Nikolić, pravo iz spotova folkera Bobana Rajovića, uskočila u MSP, a Mila Opalić, bliska prijateljica Ivane Petrović, poznate kao Dačićeve "ljubimice", kako se pričalo među zaposlenima, posle svega nekoliko dana rada dobila funkciju u Ambasadi Srbije u Stokholmu.

Bundžije u inostranstvu

- Bilo je partijskog zapošljavanja i u vreme SPS-a 90-ih godina, pa Vuka Draškovića, pa i Vuka Jeremića, ali znatno manje, dok je aktuelna vlast otišla u tome deset koraka dalje. Pri tom sada sindikat diplomata ne reaguje, mada su bili vrlo glasni u kritici iz vremena ministrovanja Vuka Jeremića. Očito je Dačić te bundžije poslao u ambasade, pa su zaćutali - kaže Stefanović.

Među starletama iz Mrkićevog doba sezonu je otvorila Vanja Hadžović, koju je javnost upoznala putem golišavih fotografija na Fejsbuku. U MSP-u je ušla sa diplomom Megatrenda i zbog buke u javnosti povukla se i iz Ministarstva i iz Diplomatske akademije. Prašina se nije slegla, a u javnosti je osvanula još jedna "megatrendovka", Marija Grujić, golišava savetnica sa naslovnica muških magazina. Potom i Nevena Ljubić-Lojović, glumica iz Kragujevca sa diplomom Akademije lepih umetnosti, poznata po maloj ulozi u "Selo gori, a baba se češlja".

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online