Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 25.10.2017.
20:06
I. K. - Vesti A

Hertina mržnja usred Beograda

Nemačka nobelovka rođena u Rumuniji, Herta Miler, usred Beograda izjavila je da je Srbija je sama sebi nanela zlo i da njeni građani moraju da žive sa istinom da su sami sebi naneli patnju. Ona učestvuje na Sajmu knjiga, a na tribini u Jugoslovenskom dramskom pozorištu rekla je i da se "na Kosovu i u Bosni dogodilo mnogo zla uz prisustvo nacionalizma, a u tome je učestvovala Srpska pravoslavna crkva".

Tanjug
Polupakao: Herta Miler

- Bila sam iznenađena da se to dešava u Jugoslaviji koja je bila otvorena zemlja i u kojoj su ljudi mogli da putuju. Iz moje perspektive života u Rumuniji, Jugoslavija je bila poluraj - rekla je Herta Miler.

Ona smatra da se nešto slično danas u Ukrajini i da bi zato ljudima u toj zemlji moralo da se da oružje "zato što se neke pobede ne mogu tek tako izvojevati".

- Pitam se zašto postoji NATO. Rusi mogu totalno da unište tu zemlju. U Ukrajini praktično ne može normalno da se živi samo zato što su hteli u Evropsku uniju. Rumunija je ušla u NATO jer je bila u strahu od Rusije. Svi su imali taj strah. Svi su strahovali od KGB-a i Moskve - govorila je Herta Miler.

Ona je zaključila da ako Putin ne može da se zaustavi diplomatski, onda mora vojno da se preduzme akcija.

- Tako su i Miloševića morali da sruše - neometano je govorila Herta Miler usred Beograda.

Ćerka vojnika SS

Herta Miler rođena je 1953. godine u rumunskom delu Banata. Otac joj je bio pripadnik Vafen SS-a, a majku je Crvena armija internirala u Ukrajinu gde je ostala do 1950. Oca su poštedeli i posle rata je bio kamiondžija, a Herta Miler je završila fakultet u Temišvaru, tako da nisu morali da žive s istinom da su Nemci sami sebi naneli patnju.

Ona tvrdi da je najurena s posla prevodioca jer nije htela da sarađuje s tajnom policijom Sekuritateom, što je čudno jer to nije bila prepreka da potom radi u obdaništu. Emigrirala je u Nemačku 1987. kada je objavila prvu knjigu, a Nobelovu nagradu dobila 2009. i od tada može komotno da se posveti omiljenom hobiju: lepoj (skupoj) odeći.

Otvoreno podržava ruske "disidente" odnosno nekolicinu beznačajnih političara i tajkuna poput Mihaila Hodorovskog koji je robijao zbog zloupotreba i poreske utaje, što je na Zapadu nazvano političkim procesom.

POVEZANE VESTI

Sreda 25.10.2017. 21:05
Herti ne trebamo zameriti,vec onome sto je pozva u Bgd. da se istresa ovako o Srbima("i to u jugoslovenskom dramskom").A osim toga u jugoslovenskom moze da govori ko sta hoc,ili mozda jos nije vreme da Belgrad konacno dobije i srbsko dramsko pozoriste.Ali kako izgleda u Beogradu i nema Srba osim Emira,koji se u ime svih nas usudi da Milerovu iz Rumunije tako ostro osudi.
Sreda 25.10.2017. 20:33
Треба додати да је Херта Милер добила Нобелову награду из руке шведског краља Густава чији је деда, по мајци, немачки племић и генерал, погинуо на источном фронту ратујући против Руса. Вероватно због тога је Краљев отац, одмах по завршетку Другог Светског Рата настрадао у авионској "несрећи". Жена краља Густава је "Бразилијанка" чији је отац Немац, био члан немачке наaцистичке паритије. Он је за време Д.С.Р, у Немачкој, за потребе војске, водио фабрику одузету од Јевреја. После рата цела фамилија је побегла за Бразилију где се шведска караљица родила. Срби пробудите се!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online