Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 03.10.2017.
20:44
Vestionline, Tanjug A

Vučić Evropi: Kažite bar - ogrešili smo se o vas!

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da ne očekuje da će Brisel reagovati na najavljeni zvanični dopis Srbije zbog stava EU da je katalonski referendum nelegalan jer je Španija članica EU, ali da je naša dužnost da branimo interese svoje zemlje.

Tanjug
Aleksandar Vučić "prozvao" Evropu

Vučić je, posle sastanka u Varni s premijerima Bugarske, Rumunije i Grčke, rekao za Prvu televiziju da su i na tom skupu svi govorili o stavu Evropske komisije, koji se, kaže, ne može objasniti.

On je, osvrćući se na obrazloženje EK, ponovio da "nije čuo" da se međunarodno pravo "primenjuje na članice EU i na 'nečlanice', niti postoji bilo koja rezolucija UN koja spominje makar i mogućnost secesije Kosova i Metohije".  

Ne očekuje, međutim, odgovor na naš stav:

- Nikakve reakcije ne očekujem , mi to radimo da bismo dali sve što možemo da zaštitimo svoju zemlju - rekao je Vučić.

Za njega je, dodao je, bila bitna reakcija danas u Varni, gde su svi govorili o Srbiji, jer, kako je primetio, svi osećaju da je Srbiji naneta velika nepravda. 

- A, da li će se neko drznuti da to i kaže, ne znam, ali mi smemo, hoćemo i moramo to da kažemo, jer imamo samo jednu Srbiju i zato moramo da pošaljemo to pismo - porucio je Vučić. 

Vidi, kako kaže, da se neki u srbiji s tim "sprdaju", ali dodaje da je uveren da je pošteno da se kaže, ako je portparol Komisije pogrešio, šta je onda objašnjenje. 

- Nisam čuo da može objašnjenje da bude - to je zbog rezolucije o Kosovu, priznajemo...ali ni u jednoj rezoluciji ne postoji tako nesto, čak ni poziv za secesiju. U dve rečenice su dve stvari promašili - ocenio je Vucić. 

Naveo je da su u Komisiji rekli i da je Kosovo specifičan, poseban slučaj, te odgovara na to: "Pa, sve je specifičan slučaj...".

Onda je, zaključuje, jednostavnije da su rekli - "to smo uradili protiv vas, pa da se zna da smo imali zlu sreću, ili možda loše rukovodstvo". 

- Ali, bar kažite - ogrešili smo se o vas. Bilo bi u redu da kažu "u redu Srbijo, ogrešili smo se o vas, i 99. i 2004. i 2008." - porucio je.

Mi smo, kaže, zbog njhihove nečiste savesti prinuđeni da slušamo koješta, dok Albanci mogu da rade i poričaju šta im padne na pamet, jer imaju moćne zaštitnike.

- Srbiju niko ne štiti - rekao je Vučić i dodao da je naš posao da štitimo svoju zemlju.

On je ukazao da je večerašnji sastanak u Varni - važan sastanak, to su tri važne zemlje, ali, kako je naveo, najvise se danas razgovaralo o Srbiji. 

- Pričali smo o zajedničkim temama, a ja o onome što je naša muka, posebno od juče i stava EK koja je pokazala dvostruke aršine poredeći Kosovo i Kataloniju - rekao je Vučić.

Svi sve razumeju u Evropi u svetu, samo nekima nije jasno, ali je teško da izađete i kažete "Izvinite Srbi", prokomentarisao je Vucić reagovanje zvaničnika, ali i novinara u Varni gde je sastanak s premijerima održan. 

Najavio je da će naredni sastanak biti u decembru i to u Beogradu.

POVEZANE VESTI

Utorak 03.10.2017. 20:46
O!Vučiću!Pa kad su se oni kome izvinuli,a tek proznalo gršku?Kad????????????
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online