Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 29.09.2017.
00:11
D. Dekić - Vesti A

Vučić spasava i Vulina i Malog

Stanovi državnih funkcionera, ministra odbrane Aleksandra Vulina i beogradskog gradonačelnika Siniše Malog koji su se našli pod lupom javnosti, bili su jedna od tema kojom se predsednik Srbije Aleksandar Vučić bavio gostujući na Radio televiziji Srbije.

A. Čukić
Osećaj svemoći: Aleksandar Vučić

Braneći zdušno ministra vojnog koji tvrdi da je stan kupio pozajmicom od 205.000 evra od ženine tetke iz Kanade, šef države je izrazio i žaljenje što nije isto uradio u slučaju Malog, kome je, kaže, pripisano da je imao 24 stana na bugarskom primorju.

- Vulin nije ništa ukrao od kada je na vlasti - kazao je pomalo nemušto, nametnuvši pitanje da li jeste pre toga?

Naveo je da je ministar taj stan "dobio" u junu 2012. što je unelo novu zabunu, jer je Vulin uporno govorio o zajmu i priznao da ga je unosio u Srbiju, u ratama od po 9.000 evra.

- Tada nije bio na vlasti i nije preuzeo ni funkciju direktora Kancelarije za KiM, što je postao tek avgusta 2012. To se nije dogodilo, i to nije njegovo od kada je na vlasti - branio je Vučić Vulina, napomenivši da nema ništa protiv da se ispita Vulinov slučaj.

Sve i svja

- Centralna figura informative u medijima je predsednik Srbije Aleksandar Vučić - rečeno je na predstavljanju analize medijskih sadržaja Biroa za društvena istraživanja, uz zaključak da to govori o medijskom urušavanju svih institucija. Istraživač Zoran Gavrilović rekao je da se Vučić u informativnim emisijama pojavljuje kao predsednik Republike, kao vrhovni komandant Vojske i kao lider SNS-a.
- Ne sme se zaboraviti fenomen TV Pink, koja je u funkciji Vučića i posvećuje mu trećinu vremena centralnih informativnih emisija, dok opozicije ili nema ili je negativno predstavljena - kazao je on.

Posle ove srčane odbrane usledilo je kajanje predsednika povodom slučaja gradonačelnika Beograda.

- Žao mi je što nisam jače branio Sinišu Malog, već sam se povukao pod neviđenim pritiscima - kazao je Vučić, koji je u maju najavio da će tokom leta Mali otići iz prve gradske fotelje, što se do danas nije desilo.

Pohvalio je Malog rečima da Beograd nikada nije bilo lepši i uređeniji.

Vučić je, posle pet godina vlasti koje su prošle bez njegovih televizijskih sučeljavanja sa političkim liderima, odgovorio da je spreman za "TV duel sa pet lidera opozicije odjednom".

- Sve ću ih pobediti. Može i na javnom servisu da se to organizuje, da dovedu petoricu opozicionih lidera koje izaberu i sve ću ih pobediti, kao što sam njih deset pobedio na izborima - naveo je postavivši kao uslove da neće da razgovara sa vanparlamentarnim partijama i da traži onoliko vremena koliko budu imali opozicionari.
 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online