Petak 29.09.2017.
00:11
D. Dekić - Vesti

Vučić spasava i Vulina i Malog

A. Čukić
Osećaj svemoći: Aleksandar Vučić

Braneći zdušno ministra vojnog koji tvrdi da je stan kupio pozajmicom od 205.000 evra od ženine tetke iz Kanade, šef države je izrazio i žaljenje što nije isto uradio u slučaju Malog, kome je, kaže, pripisano da je imao 24 stana na bugarskom primorju.

- Vulin nije ništa ukrao od kada je na vlasti - kazao je pomalo nemušto, nametnuvši pitanje da li jeste pre toga?

Naveo je da je ministar taj stan "dobio" u junu 2012. što je unelo novu zabunu, jer je Vulin uporno govorio o zajmu i priznao da ga je unosio u Srbiju, u ratama od po 9.000 evra.

- Tada nije bio na vlasti i nije preuzeo ni funkciju direktora Kancelarije za KiM, što je postao tek avgusta 2012. To se nije dogodilo, i to nije njegovo od kada je na vlasti - branio je Vučić Vulina, napomenivši da nema ništa protiv da se ispita Vulinov slučaj.

Sve i svja

- Centralna figura informative u medijima je predsednik Srbije Aleksandar Vučić - rečeno je na predstavljanju analize medijskih sadržaja Biroa za društvena istraživanja, uz zaključak da to govori o medijskom urušavanju svih institucija. Istraživač Zoran Gavrilović rekao je da se Vučić u informativnim emisijama pojavljuje kao predsednik Republike, kao vrhovni komandant Vojske i kao lider SNS-a.
- Ne sme se zaboraviti fenomen TV Pink, koja je u funkciji Vučića i posvećuje mu trećinu vremena centralnih informativnih emisija, dok opozicije ili nema ili je negativno predstavljena - kazao je on.

Posle ove srčane odbrane usledilo je kajanje predsednika povodom slučaja gradonačelnika Beograda.

- Žao mi je što nisam jače branio Sinišu Malog, već sam se povukao pod neviđenim pritiscima - kazao je Vučić, koji je u maju najavio da će tokom leta Mali otići iz prve gradske fotelje, što se do danas nije desilo.

Pohvalio je Malog rečima da Beograd nikada nije bilo lepši i uređeniji.

Vučić je, posle pet godina vlasti koje su prošle bez njegovih televizijskih sučeljavanja sa političkim liderima, odgovorio da je spreman za "TV duel sa pet lidera opozicije odjednom".

- Sve ću ih pobediti. Može i na javnom servisu da se to organizuje, da dovedu petoricu opozicionih lidera koje izaberu i sve ću ih pobediti, kao što sam njih deset pobedio na izborima - naveo je postavivši kao uslove da neće da razgovara sa vanparlamentarnim partijama i da traži onoliko vremena koliko budu imali opozicionari.
 

2024 © - Vesti online