Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 17.09.2017.
18:39
Vestionline, Tanjug A

VIDEO: Oluja protutnjala Srbijom, povređeno dete, nestao muškarac

Jaka oluja i nevreme u nedelju poslpodne zahvatili su Srbiju, a u Beogradu, Novom Sadu, Zrenjaninu i drugim delovima Vojvodine olujni vetar je pričinio materijalnu štetu na objektima i usevima, dok je nekoliko osoba lakše povređeno, a među njima i jedan petogodišnji dečak.

Tanjug/Nena Marčić
U beogradskom naselju Karaburma oluja je srušila drvo koje je uništilo automobil

Tokom današnje oluje u Beogradu, u naselju Borča, povređeno je dete starosti pet godina, nakon što mu je pala grana na glavu.

Nezgoda se dogodila u ulici Braće Rajt, a dete je prevezeno u Urgentni centar i nije gubilo svest, rekla je Tanjugu portparolka Hitne pomoći Nada Macura. 

Prema njenim rečima, u Cvijićevoj ulici u Zemunu, lakše je povređen  muškarac, nakon što mu je, takođe, grana pala na glavu.

U opštini Novi Beograd jedna osoba je pretrpela lakše povrede, nakon što mu je kapija pala na leđa, rekla je Macura. 

Lekarske ekipe intervenisale su širom glavnog grada, u Borči, Novom Beogradu i Zemunu, kažu u Hitnoj pomoći. 

Nestao muškarac

Tokom oluje koja je pogodila Beograda, danas je kod Lida na Dunavu nestao muškarac koji se nalazio u čamcu, a za njim se i dalje traga, rečeno je Tanjugu u Birou za komunikacije Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.
Nesreća se dogodila oko 14.20 časova.
Rečna policija nalazi se na terenu i aktivno traga za muškarcem.
Kako je rečeno, zasad nije lociran ni čamac.

Jak vetar prevrtao je kontejnera na naplatnoj rampi u Vrčinu, a na Novom Beogradu je čupao drveće, prenose mediji.

Oko 14 časova u Novom Sadu i Beogradu duvao je vetar od preko 100 kilometara na čas, a u Šapcu i Zrenjaninu vetar je nosio krovove sa zgrada. 

Saobracaj se na beogradskom aerodromu, posle kratkotrajnog nevremena, normalno odvija, a jedan let je preusmeren i avion je sleteo na aerodrom u Sofiji.  

"Kašnjenja od najviše 40 minuta zabeležena su tokom naleta olujnog vetra i nisu uzrokovala ozbiljnije poremećaje u odvijanju vazdušnog saobraćaja. Avion kompanije Transavia iz Amsterdama preusmeren je i sleteo je na aerodrom u Sofiji", rečeno je Tanjugu na aerodromu "Nikola Tesla". 

Takođe, olujni vetar koji je zahvatio region Šapca oko 13.30 sati, naneo je štete poljoprivrednim usevima i stambenim objektima, a četvorospratna zgrada, prenose mediji, u neposrednoj okolini autobuske stanice u centru grada je u jednom minutu ostala bez krova.

Slična situacija bila je i u Rumi gde su pljusak i jak vetar skoro potpuno paralizovali saobraćaj. 
Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je ranije danas upozorenje na moguće nepogode koje će zemlju zahvatiti posle izuzetno toplog vremena.

Meteolarm pokazuje da je cela zemlja obeležena žutom i narandžastom bojom.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online