Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 13.09.2017.
13:15
R. Lukić - Vesti A

"Vesti" pitaju naše ljude u dijaspori: Da li su Srbi na Kosovu trebali da uđu u vladu sa Haradinajem?

Povodom nedavnog ulaska Srpske liste u vladu Ramuša Haradinaja koji se odigrao uz zeleno svetlo od samog državnog vrha Srbije "Vesti" su pitale naše ljude u dijaspori šta oni misle o tom potezu.

Đuro Preradović
Langenhagen, Nemačka
- Vreme će pokazati da li je ta odluka pravilna ili nije. Ako su u vladi, onda mogu da se političkim sredstvima bore za svoja prava, a ako ih u vladi nema, onda ih niko nigde ne može ni da čuje. Sve zavisi od Amerikanaca i ostalih koji odlučuju o sudbini Kosova i Metohije. Teško je poverovati u neki pozitivan ishod.

Zvonko Đurić
Hanover, Nemačka
- Ovi koji ulaze u Haradinajevu vladu nisu Srbi koji tamo dobrovoljno idu, već su prisiljeni od Vučića. To je nekoliko Srba s knjižicama SNS-a i to je sve. Kako Srbi mogu da budu članovi vlade države koju ne priznaju. Apsurd. Otkad je Vučić na vlasti Srbima su ukinuli policiju, sudstvo i zdravstvo. Ostao je još Univerzitet u Prištini, ali će nam i to uzeti.

Radovan Smiljić,
Beč, Austrija
- Smatram da su Srbi bili prinuđeni da uđu u kosovsku vladu, jer samo ako su u njoj mogu i da utiču na odluke. Bojkot vlade bi Srbe samo dalje getoizirao, a ovako mogu da aktivno blokiraju po nas nepovoljne odluke.

Mirko Jakovljević
Beč, Austrija
- Srbima nije mesto u vladi koju vodi ratni zločinac Haradinaj. Kako je moguće sarađivati sa osobom, koja sama priznaje da je ubijala Srbe?

Bojan Savić
Frauenfeld, Švajcarska
- Mislim da Srbi sa Kosova to nisu smeli da urade jer se tako "puzajući", priznaje nezavisnost Kosovarima. Ali verujem da tu Beograd ima uticaja i da su pod pritiskom primorani da pristanu na to. Verujem da je sve to odavno dogovoreno i ugovoreno samo se radi onako formalno zbog javnosti.

Tane Milićević
Herisau, Švajcarska
Najverovatnije da je to urađeno u dogovoru sa Beogradom. Srbi na Kosovo ušli su u vladu kako bi imali platformu i nastupali zajedno na pregovorima u Briselu. Mislim da je ovo malo veća igra u kojoj nije samo Beograd umešan, već
ima tu svega i svačega.

Ljubomir Čučak
Frankfurt, Nemačka
U ovoj situaciji ništa nam drugo nije preostalo. Naš problem je što srpska lista nije bila saglasna sa ostalim Srbima oko toga šta će da rade. Haradinaj je legalno izabran i moramo sa njim da pregovaramo. Naš problem je što nemamo zajednički cilj da pregovaramo oko određenih uslova koje bi albanska strana morala da ispuni ako hoće da imaju vladu. To se svuda u svetu radi kad se pravi koalicija.

Ljubiša Stanković
Kronberg, Nemačka
U ovom pitanju ima dva aspekta. Što se Haradinaja tiče, svi znamo šta je on i šta je učinio srpskom narodu na Kosovu i ta koalicija je sasvim neprirodna. Ali, ako pogledamo sa aspekta Srba koji žive tamo, ipak su dobijena tri ministarstva koja garantuju mnogo više prava i mogućnosti da se srpski živalj sačuva nego da nema Srba u vladi Kosova.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online