Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 16.08.2017.
22:06
rs.n1info.com A

Preokret u dogovorima opozicije, zajednički nastup sve dalje

U dogovorima opozicije o zajedničkom nastupu na beogradskim izborima - preokret. Pokret slobodnih građana Saše Jankovića prekida saradnju sa Demokratskom strankom Dragana Šutanovca, zbog reči koje je izgovorio u jutarnjem programu televizije N1.

youtube.com/Lični stav
 Protivnik Demokratske stranke  nije Saša Janković, već Aleksandar Vučić

"Hvala na pitanju, u jako dobrim odnosima smo", rekao je predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac.

Tako je Dragan Šutanovac, na samom početku gostovanja u Novom danu televizije N1, govorio o svom odnosu sa Sašom Jankovićem. Potom je objasnio da je DS napravio predlog izmena Ustava koji se tiče pravosudnog sistema - kaže da ta ideja nema veze sa dijalogom o Kosovu, koji je najavio predsednik Aleksandar Vučić.

"Želim da naglasim da nije pitanje slanja, pošto je to naglašeno da ćemo mi sad slati Vučiću - mi ćemo poslati svim parlamentarnim grupama, poslaćemo i ambasadoru EU u Srbiji, poslaćemo i ambasadorima Evropske unije koji, na kraju krajeva, i treba da uslovno rečeno podrže tu izmenu Ustava", rekao je Šutanovac.

Upravo to što je pomenut predsednik države za Pokret slobodnih građana Saše Jankovića znači prestanak saradnje sa Demokratskom strankom - za njih je neprihvatljivo "slanje" predloga Aleksandru Vučiću.

"Pokret slobodnih građana obustavlja planove o izbornoj saradnji sa Demokratskom strankom pošto je predsednik DS-a Dragan Šutanovac javno ponudio Aleksandru Vučiću saradnju na izmenama Ustava. Žalimo zbog zaokreta predsednika DS-a i ponavljamo da je jedini dijalog koji će Pokret ikada imati sa Aleksandrom Vučićem isključivo razgovor o mirnoj predaji vlasti", navodi se u saopštenju PSG.

Saopštenjem na saopštenje - reagovala je i Demokratska stranka - kažu da nema nikakvog zaokreta, kao i da njihov protivnik nije Saša Janković, već Aleksandar Vučić.

"Demokratska stranka je bezuslovno podržala Sašu Jankovića na predsedničkim izborima verujući da i on zastupa ideje za koje se mi borimo. Upravo zbog toga, saopštenje Saše Jankovića zbunjuje građane Srbije i ide u korist štete celokupne opozicije pred izbore u Beogradu. Demokratska stranka nema nameru da vodi debatu u medijima niti sa Sašom Jankovićem niti sa bilo kim iz opozicije", navele su demokrate.

Podele poput ovih još više udaljavaju proevropsku opoziciju od zajedničke liste na beogradskim izborima - naročito ako se ima u vidu da su sada na "tankom ledu" i pregovori onih kojih su već viđeni u koaliciji, kaže Zoran Panović, programski direktor Demostata.

"Na dve liste opozicije ići će još dve možda Vučićeve liste, tako da će biti vrlo velika maskirovka, biće velikih maskiranja, nećemo do kraja uopšte znati ko je opozicija, biće vrlo bitan taj konsalting da se odredi šta je opozicija", smatra Zoran Panović.

U međuvremenu se se oglasile i Socijaldemokratska stranka kao i organizacija Vuka Jeremića - u odvojenim saopštenjima saopštili su isto - da je njihov preduslov za politički dogovor obećanje da neće biti saradnje sa Srpskom naprednom strankom.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online