Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 10.08.2017.
21:13
Vestionline, b92.net, RTS A

Pakleno putovanje srpskih putnika se bliži kraju, slede li tužbe?

Drama srpskih putnika koji su krenuli na letovanje u Grčku bi uskoro mogla da bude okončana, rečeno je za B92.net u agenciji Lui travel.

printscreen youtube
Putnici najavljuju tužbu: Čekanje kod Vranja

Jedan od putnika Goran Stevanović potvrdio je za " B92.net" da je autobus u kom se nalazi uspeo da stigne do poslednjeg dnevnog trajekta.

Iako je postojala bojazan da putnici neće stići na trajekt koji ih vodi do njihovih odredišta, iz agencije koja je organizovala putovanje je prethodno rečeno da su putnici stigli na vreme, da će čak i sačekati brod koji će ih odvesti do grčkog ostrva Evia. 

Takođe, iz Lui travela je rečeno za "B92.net" da putnici stižu na svoje odredište, a potom bi i grupa koja je završila svoj boravak na moru trebalo da krene ka Srbiji. 

Podsetimo, grupa od 80 putnika više od 24 sata putuje na ostrvo Evia. Satima su prethodnu noć stajali u Vranju zbog kvara autobusa, a potom su u Grčkoj čekali novi autobus.

Da li agencija treba da obešteti putnike zbog 12 sati čekanja na novi autobus?

Putnici oo povratku sa letovanja, koje još nije ni počelo, najavljuju pravnu borbu.

Oni naravno imaju pravo na naknadu štete kako materijalne tako i nematerijalne pošto je bilo dosta problema, naglašava za "RTS" Maja Anokić iz Centra potrošača Srbije.

- Tako da, organizator putovanja ukoliko postoji indicija da namerno nije odreagovao na pravi način putnici imaju pravo čak i na raskid ugovora - navodi Ankokićeva.


Iako je agencija navela da su putnici bili "zbrinuti", turisti su za "B92" i druge medije tokom dana rekli da im nije nuđen nikakav smeštaj u Vranju, gde su boravili satima, pa su ljudi "kao izbeglice ležali na livadi" ili na pumpi. 

Agencija je navela da su u pitanju "nepredvidive i vanredne okolnosti", koje nisu mogle biti preventivno sprečene. 

Takođe, iz agencije su poručili da su putnici insistirali na tome da se putovanje nastavi nakon kvara klima-uređaja, iako mehaničari nisu uspeli da otklone kvar. 

Aleksandar Seničić, direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija (JUTA), izjavio je povodom ovog slučaja da takve "situacije nisu tako česte, dešavaju se i na nesreću putnika one nisu prijatne". On je dodao da će "kompletna priča od početka do kraja biti proverena". 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online