Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 01.05.2017.
16:22
Tanjug, Vestionline A

Dačić: Nisam tražio da budem premijer

Lider socijalista Ivica Dačić rekao da uslov za podršku SPS-a Vučiću na izborima nije bila premijerska fotelja. Dačić rekao i da je Srbija privremeno reagovala na odluku suda u Francuskoj da Ramuša Haradinaja pusti na slobodu.

Tanjug
Dačić: Zajedništvo sa SNS

Lider SPS-a Ivica Dačić rekao je u ponedeljak da premijersko mesto nije bio uslov podrške SPS-a Aleksandru Vučiću na predsedničkim izborima, i da je on lično zadovoljan funkcijom koju danas obavlja - ministra spoljnih poslova i potpredsednika vlade.

- To nije bio naš prioritet i nije bio razlog zašto smo podržali Aleksandra Vučića - rekao je Dačić i naglasio da je cilj jačanje međusobnog poverenja dve stranke, SPS-a i SNS, ali i jača i veća uloga SPS-a u Srbiji i na političkoj sceni.

Upitan da li je SPS izgubio identitet, jer nisu imali svog kandidata na predsedničkim izborima, Dačić je kazao da su lokalni izbori u Vrbasu i Kovinu, pokazali da je SPS ostvario dobre rezultate, čak i bolje nego na prethodnim parlamentarnim izborima.

- Sačuvali smo svoj identitet jer nismo podržali kandidata SNS-a, već smo ustanovili zajedničkog kandidata vladajuće koalicije - naglasio je Dačić i dodao da će saradnja sa SNS biti nastavljena što će se videti u novoj Vladi Srbije, kada sadašnji premijer ode na funkciju predsednika.

- Ono što je najvažnije za dobru saradnju je visok nivo poverenja i zajedništva - zaključio je Dačić.

Dobro smo reagovali na puštanje Haradinaja

Dačić je rekao i da je reakcija Srbije na puštanje Haradinaja primerena.

- Povlačenje srpskog ambasadora iz Francuske na konsultacije i neučestvovanje tri meseca na skupovima u toj zemlji je primerena mera kojoj je Srbija pokazala Francuskoj da se protivi i ne slaže sa odlukom njihovog suda da Ramuš Haradinaj bude pušten na slobodu - rekao je ministar spoljnih podslova Ivica Dačić.

- Srbija je zemlja koja poštuje sebe i naša obaveza prema žrtvama je da ne možemo da prihvatimo odluku francuskog suda - rekao je Dačić. Kako je naveo, obrazloženje francuskih političara je bilo da se ne mešaju u rad pravosuđa, ali Dačić kaže da to ipak odražava odnos francuske vlasti prema srpskim žrtvama.

- Mogli smo da prekinemo diplomatske odnose, da povučemo našeg ambasadora i proteramo njihovog, ali mi smo se odlučili za ove mere i mislim da je to bilo primereno - rekao je Dačić.

On je dodao da Srbija mora da sarađuje sa svim zemljama, uključujući i one koje se ne odnose prijateljski prema njoj. Dačić je napomenuo da Francuska nije morala da oslobodi Haradinaja, već je sama mogla da pokrene postupak protiv njega.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online