Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 11.04.2017.
18:01
Lj. Ivanović - Vesti A

Mladi podižu Srbiju sa kolena

U Beogradu i više gradova Srbije su nastavljeni Protesti protiv diktature, sedmi po redu a na kome je u jednom trenutku bilo oko 10.000 okupljenih. Protest je počeo u 18 sati i prošao bez incidenata, a okupljeni su prošetali centralnim gradskim ulicama uzvikujući "Vučiću, lopove", "Vučiću lopove, pokrao si izbore", "Ima nas", "Onesvesti se", "Ostavke", "Ko ne skače taj je Vučić" i pevali pesmu "Vuče, vuče, bubo lenja".

Tanjug
Prva nedelja svih masovnijih protesta protiv dikatture
Tokom prolaska kolone ulice su bile zatvorene za saobraćaj. Na čelu povorke bili su dobošari i veliki transparenti "Dole diktatura" i "Vučiću Šrederu".

Napolje iz RTV

Učesnici šestog po redu "Protesta protiv diktature" u Novom Sadu poručili su da je sve više ljudi na ulicama tog grada koji protestuju. U Novom Sadu okupilo se, prema procenama izveštača više od 5.000 ljudi, a kolona je prošla i pored zgrade u kojoj se nalazi javni servis Radio-televizija Vojvodine (RTV), gde su učesnici skandirali "Uprava napolje" i "Hoćemo uživo".

Među transparentima moglo se videti i "Mi smo revolucija, to nije naša Srbija", "Šatro, svi smo isti, ali svinje ipak vladaju", "Nećemo da budemo jeftina radna snaga", "I vazduh ste privatizovali", "Nije bot, nego skot", "Dalje nećeš moći, zvaću decu" i "Protiv terora vlasti".

Incident u Kruševcu

Kruševljani su se šesti put, okupili na Protestu protiv diktature, a tokom protestne šetnje na kolonu su sa jedne terase bačene dve petarde. Incident se dogodio kad je kolona prolazila kroz slabije osvetljeni deo Čolak Antine ulice, a demonstranti su, negodujući, zastali i mobilnim telefonima fotografisali terasu na drugom spratu zgrade sa koje je, kako su procenili, neko bacio petarde, a zatim pobegao.

Tanjug
Na ulicama nije bilo vidljivo prisustvo uniformisanih policajaca, osim saobraćajaca. Kako javljaju reporteri, učesnici protesta tvrde da ih je svakim sa skupom sve više nego što govore policijske procene.

Ustaje i Čačak

Oko stotinu Čačana, učenika srednjih škola, studenata i građana protestovalo je protiv diktature, cenzure u medijima i izbornih rezultata.

Tanjug
Protesti su pre sedam dana počeli u Beogradu, ali se šire i u gotovo svim većim gradovima u Srbiji, od Niša i Novog Sada, preko Čačka i Subotice, do Kruševca, Kraljeva i Užica. Demonstranti su tražili da im se nijedna politička partija ne priključuje, što je dosad i poštovano.

Gađanje jajima u Subotici

Demonstranti su se okupili i u Subotici ispred zgrade Narodnog pozorišta, a tokom šetnje pored Mlečne pijace u naselju Radijalac gađali su ih jajima sa terasa okolnih zgrada.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online