Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 09.04.2017.
21:44
Blic A

Nikolić pobesneo zbog istrage koja se vodi protiv njegove žene

I dalje aktuelni predsednik Srbije Tomislav Nikolić je bukvalno pobesneo kada je saznao da su dva inspektora iznenada pre 10 dana ušla u Fondaciju "Dragica Nikolić" i počeli da češljaju papire saznaje "Blic"

A. Čukić
Još uvek aktuelni predsednik Srbije nezadovoljan upadom inspektora u fondaciju Dragice Nikolić

Predsednika je "dodatno" uznemirilo kada se informacija o interesovanju policije pojavila pre tri dana u "Blicu".

Kako je češljanje policajaca počelo u prošli petak, svoju ljutnju je Tomislav Nikolić demonstrirao nepojavljivanjem u prostorijama SNS na proslavi pobede Aleksandra Vučića u prvom krugu. Svoj izostanak je pravdao "iznenadnom kijavicom". Ipak, pravu buru je izazvalo objavljivanje informacije o poseti dva inspektora Fondaciji.

- Tog dana je bio besan kao ris. Zvao je sve viđenije ljude u Vladi. Tražio je da se što pre i hitnije demantuju informacije objavljene u "Blicu". Pozivao se na navodni dogovor od pre izbora da ako se mirno povuče iz trke neće niko ispitivati poslove fondacije njegove supruge koji su javnosti sumnjivi već godinama. Čak je pretio i njegovim oglašavanjem o "prljavom vešu" u Vladi - kaže dobro obavešten izvor.

Dragica Nikolić jednom se pohvalila da je za samo godinu dana skupila 409 miliona dinara

Kako smo već pisali, dva inspektora su po prijavi izvođača radova za poslove koje finansira fondacija došli da obave predistražni postupak. Tamo su zatekli dve radnice, koje su vidno iznenađene morale da tražene papire daju na uvid.

Zbog ove nenajavljene posete i češljanja poslovanja fondacije prve dame, zaustavljena su plaćanja za sve ugovorene priloge, uključujući i onaj koji se odnosi na plaćanje opreme za kragujevačku bolnicu.

Novac nezakonito trošen?

Izvor "Blica" tvrdi da postoje ozbiljne indicije da je deo novca iz fondacije nezakonito trošen.

- Reč je o tome da su firme koje su obavljale radove na izgradnji ili sanaciji nekih objekata dobijale više novca nego što radovi iznose. Primera radi, ako je adaptacija porodilišta bila 100.000 dinara, na račun firme je iz fondacije isplaćeno 140.000. Tih 40.000 su izvođači, koji su uglavnom bili bliski ljudima iz kabineta predsednika Nikolića, morali da vrate. Inspektori treba da utvrde ko je sve bio upleten u to i gde je taj novac završavao. Za sada se sumnja da je 500.000 evra umesto na gradilištima završilo u nečijim džepovima, a istraga će utvrditi šta se sve dešavalo sa novcem iz Fondacije - objašnjava sagovornik.

Izvor "Blica" blizak policiji kaže da je do ove kontrole došlo zato što je jedan izvođač radova prijavio da mu je traženo da deo novca koji mu je uplaćen na račun za adaptaciju jednog objekta u kešu vrati jednom od ljudi koji su bliski porodici Nikolić.

- Razlog za ovakav postupak je, navodno, bio u tome što je vrednost radova znatno manja nego što mu je uplaćeno na račun. On to nije želeo da uradi i prijavio je slučaj policiji. To je samo bila inicijalna kapisla za kontrolu celokupnog poslovanja Fondacije "Dragica Nikolić" za koje u javnosti već godinama postoje sumnje da novac od inostranih i domaćih donatora ne završava samo na gradilištima za izgradnju ili za adaptaciju bolnica, već da i neka privatna lica imaju koristi od toga - objašnjava sagovornik "Blica".

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online