Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 09.04.2017.
13:54
Tanjug, Vestionline A

Simić: Građani ne dajte potpise Jablanoviću, reč je o obmani!

Predsednik Srpske liste Slavko Simić izjavio je u nedelju da je on i dalje predsednik te građanske inicijative, za čiju je preregistraciju u stranku podneo 1.650 potpisa, i pozvao građane da ne daju potpise Aleksandru Jablanoviću za istu preregistraciju jer je, kako kaže, reč o velikoj obmani.

A. Čukić
Slavko Simić negira promene na čelu Srpske liste

Simić je, govoreći u nedelju ujutru za RTS iz studija televizije Most u Zvečanu, naglasio da je veoma važno da građani ne potpisuju ono što im nude Jablanović i njegovi saradnici "jer u pitanju je velika obmana nekog ko želi da preregistruje građansku inicijativu u stranku koja bi bila pod dirigentskom palicom Prištine".

On je rekao da na zvaničnom sajtu Centralne izborne komisije, gde se inače redovno ažuriraju promene unutar političkih partija, još nema nikakvih promena kada je u pitanju rukovodstvo Srpske liste, te da je on i dalje njen predsednik.

- Važno je, i to treba da znaju naši građani, da u celoj ovoj situaciji nije bitno da li je Slavko Simić predsednik ili nije. Važna je Srpska lista koja je projekat Vlade Srbije i našeg premijera Alekdandara Vučića a koju, nažalost, pojedinci uz pomoć jednog dela vlasti u Prištini žele da uzurpiraju i da razbiju jasnu i definisanu strategiju rada i jedinstvenog delovanja srpskih političkih predstavnika kroz centralne i lokalne institucije na Kosovu - stakao je on.

Prema njegovim rečima, pojedinci su sebi dali za pravo da politički subjekat tretiraju kao ličnu svojinu i da bez podrške ijednog političkog predstavnika Srpske liste politički egzistiraju preko Srpske liste i tako drže kao taoce sve one koji žele ozbiljno i odgovorno da rade kroz centralne institucije i na terenu.

- Želim da upoznam naše građane da je Srpska lista bila registrovana kao građanska inicijativa i mi smo pokrenuli incijativu da je preregistrujemo u stranku. Sakupili smo za nepunih sat vremena 1.650 potpisa naših građana sa cele teritorije Kosova i predali CIK-u u petak u 13:10 sati - naveo je Simić.

On kaže da je u petak uveče od albanskih medija saznao da je Aleksandar Jablanović pred kraj radnog vremena u istu kancelariju doneo 570 potpisa i nepotpunu dokumentaciju.

- Prema našim trenutnim saznanjima, njegova dokumentacija je nepotpuna i nije odneo tih 570 potpisa, već juče i danas pokušava da u opštini Leposavić, uz pretnje i ucene, dopuni broj potpisa koji je neophodan za preregistraciju - rekao je Simić.

On, takođe, poručuje građanima da se, ukoliko su zaista izloženi pretnjama, ucenama i obmanama, obrate političkim predstavnicima i policiji ako je to potrebno.

- Ovde su u pitanju pojedinci, koji žele da i dalje manipulišu finansijski i politički Srpskom listom i od njih ćemo se u narednom periodu distancirati - zaključio je Simić, upozorivši da sukobi među politickim predstavnicima Srba na Kosovu i Metohiji slabe poziciju Srba.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online