Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 06.04.2017.
13:19
Vestionline, Tanjug A

"Pokušaj političkog prevrata samozvanca Jablanovića"

Srpska lista je saopštila da je predsedik Liste Slavko Simić, a da se Aleksandar Jablanović sam proglasio za predsednika, bez podrške srpskih poslanika.

A. Čukić
Aleksandar Jablanović i Slavko Simić

Poslanička grupa Srpska lista je osudila "novi pokušaj političkog prevrata koji, nastoji da izvede samozvanac" Aleksandar Jablanović, za kog se navodi da je od osnivanja Srpske liste "glavni izvor sukoba i izazivanja podela".

"Pokušao je da obmane i izmanipuliše Kancelariju za registraciju političkih partija. Očekujemo da će se o svemu uskoro detaljno oglasiti Centralna izborna komisija, koja razmatra lažnu dokumentaciju predatu toj Kancelariji bez pečata i saglasnosti ovlašćenog predstavnika Srpske liste Slavka Simića", navedeno je u saopštenju. 

U Srpskoj listi navode da je sasvim jasno da je, kako ocenjuju, reč o "novom očajničkom pokušaju" da se srpska politička volja stavi pod dirigentsku palicu samovolje pojedinaca, lojalnih onima koji podržavaju napade na interese srpskog naroda i da se tako, zarad ličnog interesa, dodatno odlože proces formiranja Zajednice srpskih opština. 

“Jablanović već duže vreme pokušava da silom i u dosluhu sa jednim delom vrha vlasti u Prištini preuzme kontrolu nad političkim životom i voljom našeg naroda, praveći privatne aranžmane sa pojedincima i spletkareći protiv interesa sopstvenih sunarodnika, svih graćana koji žive na Kosovu pa čak i dojučerašnjih kolega”, navodi se u saopštenju Srpske liste. 

"Od osnivanja Srpske liste, Jablanović je glavni izvor sukoba i izazivanja podela. Sada, kada je potpuno raskrinkan i posle izbacivanja iz kosovske, najuren i iz Vlade Srbije, pokušava Srpsku listu da tretira kao ličnu svojinu i razbije jedinstvo Srba u institucijama,” navodi se u saopštenju Srpske liste. 

Srpska lista navodi da Jablanović nema nikakvo političko uporište u narodu, niti mogućnost da utiče na volju poslanika Srpske liste, koji će nastaviti da brane i srpski narod i našu političku organizaciju od ovog kriminogenog i antisrpskog nasrtaja. 

“Jablanović može ako želi da pravi političku stranku, ali, dok god naš glas može da se čuje, neće se kriti iza Srpske liste. Aleksandar Jablanović može, ako želi, da proda i svoj integritet i obraz i dedovinu, ali interesi srpskog naroda na Kosovu nisu na prodaju,” navodi se na kraju saopštenja Srpske liste.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online