Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
12
Sreda 05.04.2017.
18:01
J. L. Petković - Vesti A

Prorežimski mediji odgovorili ćutnjom, pa podmetačinom: Zloupotreba stradalih na Kosovu

Prorežimski mediji praktično nisu izveštavali o onome što im se dešavalo ispred nosa u Beogradu. Prve vesti u tabloide dospele su sa slikom pocepanog "srpskog zida plača" ispred Skupštine Srbije i vestima da su neki huligani pocepali fotografije kidnapovanih i ubijenih civila, vojnika i policajaca koje su ubili OVK i NATO.

A. Čukić
Sramota: Marko Đurić

Skup je od početka pratio određeni broj pripadnika policije, pa je naš list nezvanično saznao od policajaca na terenu da nije bilo namernog cepanja. Oni su objasnili da je to posledica masovnog skupa.

- Ljudi koji su bili na začelju gurnuli su one napred koji su se spoticali na metalne ograde na kojima su postavljeni plakati. Tako su se srušili plakati s fotografijama u jednom delu ograde - kaže za "Vesti" policajac koji je bio na dežurstvu ispred Skupštine Srbije.

Uprkos tome, predsednik Udruženja porodica ubijenih i kidnapovanih na KiM Simo Spasić najavio je krivičnu prijavu protiv počinilaca, a sa društvenih mreža oglasio se direktor vladine Kancelarije za KiM Marko Đurić, koji je oštro osudio uništavanje i skrnavljenje postavke.

- Nema politike koja može opravdati ovakav vandalski odnos prema našim ubijenim i nestalim sugrađanima, čije su porodice večeras ponovo povređene. Siguran sam da ova sramota nije pravo lice srpske mladosti - rekao je Đurić.

Prijavite provokatore!

Uz pozive na demonstracije "Borite se za svoju budućnost", "Ponesite pištaljke, transparente, megafone", objavljene su i preporuke za ponašanje, u kojima se mladima poručuje da je protest dostojanstven i nenasilan, da im policajci nisu ništa krivi i da ih ne omalovažavaju i psuju. Takođe se upozorava da je moguća pojava provokatora i da ne nasedaju na takve zamke. Istaknuto je i da spomen-pano sa kosovskim žrtvama ne diraju.
"Nikako ga nemojte cepati ili uništavati. Ukoliko primetite da to neko radi, odmah ga prijavite. Kosovsko stradanje je i naše. Mi to poštujemo."

POVEZANE VESTI

Četvrtak 06.04.2017. 00:10
Aleksandar Vučić, sin Fahri Musliua iz Prizrena, po svemu sudeći, svesno radi na ostvarivanju albanskog cilja - Velika Albanija. O tome govore i njegovi srdačni odnosi sa Edi Ramom, Hašimom Tačijem, Isom Mustafom, a njegov brat Andrej je u dilu sa Tačijem u trgovini narkotika. Vučić u Briselu ne pominje prava Srba u Albanija, ali priča o tome kako će Srbija da sagradi auto put kojim će se povezati svi albanski etnički prostori, od Bujanovca, Preševa i Medveđe, pa do albanske obale kod Drača. Jasno je da on radi za albansku stvar a protiv Srbije, ali, jasno je i šta u susret ovim izborima Srbija treba da uradi sa njim!Kad je 7. marta ove godine, albanski predsednik Bujar Nišani došao u posetu opštinama Bujanovac i Preševo, nigde nije bilo ni srpskih državnih obeležja, ni srpske zastave, ni srpske himne, ali je zato na stotine državnih zastava Albanije bilo istaknuto na svakoj kući i na svakom mestu. Nišani je razgovarao sa građanima albanske narodnosti kao da je kod kuće, jer je, da poniženje za Srbiju bude veće, on došao na poziv lokalne samouprave u Bujanovcu! Bila je to prva poseta jednog predsednika Albanije od 1948. godine kada je poslednji put posetio Beograd tadašnji albanski predsednik Enver Hodža. Uprkos tome, nije bilo ni srpskih političara ni srpske državne simbolike, protokola ili bilo čega sličnog.
Četvrtak 06.04.2017. 00:54
Sa druge strane, red je napraviti poređenje: ako se u međunarodnom pravu primenjuje princip reciprociteta, onda bi Republika Srbija na svakom mestu morala da ističe kakva sve prava ima albanska manjina na teritoriji Srbije, počev od zakonske regulative, pa nadalje. Postoji Nacionalni savet Albanaca, jezik, pismo, školovanje na albanskom jeziku, od osnovne škole do poslediplomskih studija, mediji, ravnopravno učešće u javnom, kulturnom i političkom životu, predstavljanju u parlamentu, lokalnim samoupravama. Ništa od toga srpska manjina nema u Albaniji. Njih preko 200 hiljada, decenijama ćute i ne smeju ni reč van kuće na srpskom da progovore.
Sreda 05.04.2017. 18:53
ODAKLE MIGRANTI NA PROTESTIMA? I migranti u protestu protiv Vučića ...........Pored većeg broja, uglavnom mladih ljudi, na demonstracijama protiv Aleksandra Vučića u Beogradu učestvovala je i grupa migranata. Kamera reportera „Srbin info“ je pred kraj protesta usnimila grupu od desetak migranata koji su došli uspred Skupštine noseći parolu „Vučiću, puko si“.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online