Sreda 05.04.2017.
18:01
J. L. Petković - Vesti

Prorežimski mediji odgovorili ćutnjom, pa podmetačinom: Zloupotreba stradalih na Kosovu

A. Čukić
Sramota: Marko Đurić

Skup je od početka pratio određeni broj pripadnika policije, pa je naš list nezvanično saznao od policajaca na terenu da nije bilo namernog cepanja. Oni su objasnili da je to posledica masovnog skupa.

- Ljudi koji su bili na začelju gurnuli su one napred koji su se spoticali na metalne ograde na kojima su postavljeni plakati. Tako su se srušili plakati s fotografijama u jednom delu ograde - kaže za "Vesti" policajac koji je bio na dežurstvu ispred Skupštine Srbije.

Uprkos tome, predsednik Udruženja porodica ubijenih i kidnapovanih na KiM Simo Spasić najavio je krivičnu prijavu protiv počinilaca, a sa društvenih mreža oglasio se direktor vladine Kancelarije za KiM Marko Đurić, koji je oštro osudio uništavanje i skrnavljenje postavke.

- Nema politike koja može opravdati ovakav vandalski odnos prema našim ubijenim i nestalim sugrađanima, čije su porodice večeras ponovo povređene. Siguran sam da ova sramota nije pravo lice srpske mladosti - rekao je Đurić.

Prijavite provokatore!

Uz pozive na demonstracije "Borite se za svoju budućnost", "Ponesite pištaljke, transparente, megafone", objavljene su i preporuke za ponašanje, u kojima se mladima poručuje da je protest dostojanstven i nenasilan, da im policajci nisu ništa krivi i da ih ne omalovažavaju i psuju. Takođe se upozorava da je moguća pojava provokatora i da ne nasedaju na takve zamke. Istaknuto je i da spomen-pano sa kosovskim žrtvama ne diraju.
"Nikako ga nemojte cepati ili uništavati. Ukoliko primetite da to neko radi, odmah ga prijavite. Kosovsko stradanje je i naše. Mi to poštujemo."

2024 © - Vesti online