Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 24.02.2017.
19:48
alo.rs A

Šta govore tela Vučića i Nikolića: Nešto je tu puklo!

U sredu je posle svih poslednjih dešavanja došlo do prvog susreta u javnosti aktuelnog šefa države Tomislava Nikolića i premijera Aleksandra Vučića, a prema rečima stručnjaka za neverbalnu komunikaciju, govorom tela su pokazali da između njih sada postoji distanca, ali i žal zbog svega što se desilo.

Tanjug
Govor tela otkriva mnogo o Vučiću i Nikoliću

Nikolić i Vučić su nakon dve nedelje mučnih i turbulentnih pregovora o tome ko će biti predsednički kandidat naprednjaka u sredu sa predsedavajućim Predsedništva BiH Mladenom Ivanićem i predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom boravili u vili "Mir", a prema rečima stručnjaka, gestikulacijom i mimikom nisu uspeli da potvrde svoje reči da se u njihovom odnosu ništa nije promenilo i da će nastaviti i u budućnosti blisko da sarađuju.

- Jasno se vidi se da je njihov odnos napet, na momente opušten, ali bez nekih posebnosti. Takođe, obojica su bili svesni kamere, tako da su kao i svi političari dobro kontrolisali svoje maske. Nema jasnih znakova neprijateljstva, ali se vidi distanca - ocenio je za list "Alo" psihoterapeut Zoran Milivojević, koji je stručnjak za neverbalnu komunikaciju.

Tanjug
Nikolić prvi

Slično mišljenje ima i poznati srpski glumac, pantomimičar i profesor Marko Stojanović.

- Fotografija na kojoj sva četvorica hodaju je veoma upečatljiva jer vidimo Nikolića koji vodi i jasno svima stavlja do znanja ko je glavni u tom trenutku, ide korak ispred svih nesumnjivo pokazujući da je to njegova teritorija - kaže Stojanović i nastavlja: 

- Mnogo su zanimljive fotografije na kojima su Vučić i Nikolić zajedno, njihova tela govore da oni deluju potpuno emotivno iscrpljeno, ne fizički, već emotivno, kao posle ozbiljne, krucijalne, velike svađe između dve osobe koje su vrlo bliske i koje su se pomirile, ali znaju da je to prekretnica u njihovom odnosu. Izgleda kao da postoji neki žal kod obojice zbog svega što se desilo.

- Njihova tela su vrlo opuštena, ali opuštena kao posle teškog fizičkog napora, a emotivan napor se na telu izažava kao fizički. Ne gledaju na istu stranu, telima su okrenuti, dakle, razišli su se, a to im je vrlo teško palo, ali su svesni da je ovo prekretnica koja će imati svoje vidljive rezultate tek kasnije. Vidi se potpuno međusobno poštovanje, kao između oca i sina, vidi se da su se pomirili, ali i žal što im saradnja nikada više neće biti ista - kaže Stojanović.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online