Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 26.01.2017.
18:01
D. Dekić - Vesti A

Vučića ne brinu ni Lončar ni klan

U srpskoj vlasti vrvi poslednjih dana kao u košnici.

N. Đurović
Premijer mu veruje: Zlatibor Lončar

Tek što je lider Nove Srbije Velimir Ilić optužio ministra zdravlja Zlatibora Lončara za veze sa zemunskim klanom, dokumentujući to fotografijama ministra iz mlađih dana sa pokojnim vođom kriminalne grupe Dušanom Spasojevićem Šiptarom, bivši portparol Pokreta 1389 Miša Vacić potvrdio je da je posao u Vladinoj kancelariji za Kosovo dobio iako mu nije istekla uslovna kazna za širenje mržnje.

Umesto Lončara, kome je nedavno mreža KRIK otkrila kupovinu stana od "zemunca" Sretka Kalinića, progovorio je javno premijer Aleksandar Vučić rekavši kako mu je ministar rekao da je slika nastala posle operacije oca tog čoveka, ali da ako se pokaže da je Lončar bio u kriminalnim radnjama, biće smenjen i procesuiran. U javnosti se povodom te priče nameće pitanje kada i kako je ministar koji je 2003. završio specijalizaciju iz opšte hirurgije, operisao Spasojevićevog oca i slikao se sa njim, pošto je vođa "zemunaca" ubijen u akciji Sablja 17. marta iste godine.

Lojalni navijači

Popović zapaža i zanimljivu činjenicu da ekstremne navijačke grupe od dolaska naprednjaka više ne izazivaju ulično nasilje u Beogradu.
- Ako se setimo kako je paljen Beograd, da li su to nečim potkupljeni da više ne razbijaju po stadionima i prestonici? - pita Popović.

Da ta afera mora da bude ispitana do kraja, za "Vesti" ističe Dragan Popović iz Kuće ljudskih prava jer, kako podseća, reč je o ljudima koji su optuženi za ubistvo predsednika Vlade Srbije Zorana Đinđića.

- Opasno je da u Vladi Srbije sedi neko kao ministar ako je imao veze s tim klanom i zato sve mora da se ispita do detalja - ocenio je Popović.

Pretnje i uznemiravanja

Tokom mandata aktuelne vlasti, Radomir Počuča, portparol Protivterorističke jedinice MUP Srbije, na svom Fejsbuk profilu pozvao na linč Žena u crnom, dobio otkaz i tužbu te nevladine organizacije. Direktora Kontrole letenja Srbije i Crne Gore Radojicu Rovčanina službenica je optužila za seksualno napastvovanje, da bi potom i bivši ministar dijaspore Srđan Srećković ustvrdio da je pretio i bio fizički nasilan. Nekoliko starleta je radilo u Ministarstvu spoljnih poslova, a još nije raščišćeno da li je mlađana Dušica Jevđenović koja je za napad na policajce dobila samo uslovnu kaznu savetnica u MSP-u ili u Vladi Srbije.

U međuvremenu, Miši Vaciću je presudio šef Kancelarije Marko Đurić rekavši da mu je dao otkaz, iako je ranije tvrdio da Vacić "ne radi kod njega". Đurić je pojasnio da se Vacić nije snašao u državnoj upravi i da je Kancelariju koristio za ličnu promociju.

Dragan Popović kaže da nije tajna da SNS ozbiljno kuburi sa kadrovima.
- Pitanje je, međutim, zašto državne poslove dobijaju oni koji imaju sudske kazne ili unosne poslove poput nekih u srpskim sportskim društvima - ukazuje on.

Diplome na kilo

Doktorat gradonačelnika Siniše Malog koji je ovih dana ponovo pod lupom zbog optužbi za plagijat samo je jedna od brojnih titula koje su se u javnosti ispostavile kao sumnjive. Pre njega je ministar policije Nebojša Stefanović optužen za prepisani doktorat, navodno lažna fakultetska diploma potpredsednika parlamenta Igora Bečića je stigla i do suda, a nedavno je istraživanje CINS pokazalo da je doktorat na privatnom fakultetu u Novom Sadu prepisala i guvernerka NBS Jorgovanka Tabaković. Sumnja se i u diplomu završenog fakulteta predsednika Tomislava Nikolića.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online