Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 24.01.2017.
18:01
B. Đokić - Vesti A

Lončar drugovao sa opasnim klanom

Na konferenciji za štampu, lider Nove Srbije Velimir Ilić pokazao je slike iz restorana u Šilerovoj ulici, na kojima se vide sadašnji ministar zdravstva Zlatibor Lončar i tadašnji prvi čovek zemunskog klana Dušan Spasojević, inače mafijaš koji je organizovao atentat na premijera Zorana Đinđića. Kako je Ilić rekao, pojedinci su tražili da preda te slike, a kada je to odbio, imao je nezgodu sa kolima, koja nije bila slučajna.

www.mc.rs
Hteli su da me ubiju: Velimir Ilić

- Kada sam dobio slike iz policije bio sam šokiran. Ministar Lončar sa Spasojevićem, zagrljeni u Šilerovoj. Na slikama je i čuveni doktor koji je pobegao u Kanadu, a koji je eliminisao neke svedoke. I on je u toj grupi sa Lončarom. Tu su Kum i Spasojević i Opačić. Da li je moguće da u današnjoj vladi sedi ministar koji je u svemu tome bio aktivan? Očekujem da posle ovih fotografija bude promena u sastavu Vlade. Ili da nam premijer objasni zašto to nije uradio ako tih promena ne bude - rekao je Ilić, navodeći da mu je žao što mu je obijen auto i kako je rekao, ukradene slike Čanka i Šešelja, koji je tata zemunskog klana, a koji je pobegao u Hag kako bi se sklonio.

Zaštićeni svedok srpskog pravosuđa i bivši član zemunskog klana Dejan Milenković Bagzi prvi je pomenuo ulogu doktora Lončara u ovoj mafijaškoj organizaciji. On je svedočeći u Specijalnom sudu 2006. godine nazvao Lončara i njegovog kolegu Miroslava Risovića za Legijine "doktore smrti". Tvrdio je da je ovaj lekarski dvojac navodno pomagao da "protivnici brže odu na drugi svet", odnosno oni koji bi se našli na meti ubica zemunskog klana, ako prežive napad i budu prebačeni u Urgentni centar, nikada odande ne izađu.

Nagrada poslušnima

Zaštićeni svedok Miladin Suvajdžić je pred sudom ispričao da je Spasojević poslušne lekare čašćavao nekretninama. Setio se da je jedan od stanova kupljen u novobeogradskim blokovima, ali je pogrešio broj bloka.
- Kupovao je stanove svojim ljudima. Kupovao je nekim doktorima. Doktor Lončar sa Urgentnog centra - rekao je Suvajdžić na sudu.

O vezama ministra Lončara i zemunskog klana, najokrutnije kriminalne organizacije u Srbiji, izveštavala je novinarska mreža KRIK pre godinu dana. Oni su u istraživanju naveli da je Lončar 2002. godine potpisao ugovor o kupovini stana od Jelene Kalinić, supruge Sretka Kalinića, najokrutnijeg ubice zemunskog klana. Stan se nalazi u ulici dr Ivana Ribara na Novom Beogradu, a kupljen je za 30.000 evra. Posle devet meseci Lončar je stan prodao za 50.000 evra, naveli su novinari KRIK-a posle razgovora sa kupcima. Inače, kako dodaju, ugovor o prodaji stana potpisan je deset dana nakon smrti crnogorskog mafijaša Veselina Božovića u Urgentnom centru, za čiju je smrt Lončara, na suđenju za ubistvo premijera Zorana Đinđićša, optužio Bagzi. Sve ove tvrdnje ministar Lončar je negirao.

Saslušan u Sablji

Nakon svedočenja zemunaca, Lončar je negirao da je učestvovao u ubistvu. Policija protiv njega nikada nije podnela krivičnu prijavu. Deset godina kasnije Lončar je postao moćna figura srpske politike. Imenovan je na mesto ministra zdravstva, kao osoba od poverenja premijera Aleksandra Vučića. Lončar je u izjavi za RTS pre deset godina priznao da je saslušan u policiji, ali je negirao bilo kakvu umešanost u ubistvo.

POVEZANE VESTI

Utorak 24.01.2017. 19:20
U normalnoj drzavi za ovakvo nesto zbogom ministarska foteljo i politicarska pozicijo, ali u Srbiji je to normalno da licnosti iz kriminalnog miljea se nalaza u rezimskom sistemu.
Utorak 24.01.2017. 19:02
Nista ni Vucic nije bolji od Loncara. Sve dok je u vladi, znaci da se sluze istim poslom, a to su kriminal i teska krivicna dela.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online