Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 12.01.2017.
18:01
D. Dekić - Vesti A

Karićeve grehe okajava Dinkić

Slučaj Mobtel srpsko pravosuđe skinulo je sa pleća tajkuna Bogoljuba Karića i fokus bacilo na bivšeg ministra Mlađana Dinkića, sada izaslanika premijera Aleksandra Vučića za Ujedinjene Arapske Emirate.

Tanjug
Ponosan i spokojan: Dinkić oflazi sa saslušanja

Skoro tročasovno Dinkićevo saslušanje je, prema glasinama iz političkih krugova, samo predstava za narod, u čijem epilogu nijedan od dvojice glavnih aktera neće završiti u zatvoru.

Nametnulo se i pitanje da li se to mutnom vodom peru njihovi prljavi poslovi?

Dinkić je, u svojstvu građanina, saslušan u Službi za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK), a nezvanično se čuje da postoji sumnja u zloupotrebu službenog položaja i štetu veću od 200 miliona evra. Policija proverava da li je budžet olakšan prilikom prodaje firme Mobi 63 norveškom Telenoru, a navodno će Dinkić morati da odgovori zašto je firmi austrijskog biznismena Martina Šlafa, Holdenhurst Holdingu, priznat i upisan nenovčani ulog od 30 odsto kada je, prema podnetoj prijavi, visina preuzetih obaveza bila manja.

Podsetimo, Karić je osetio opasnost od gubitka Mobtela i brzo je svoj udeo prodao Šlafu. Srpska država je kasnije tu transakciju priznala, pod vrlo sumnjivim okolnostima.

Prema nezvaničnim informacijama, proverava se i da li je izgradnja topionice bakra i fabrike sumporne kiseline pri RTB Bor bez tendera data kanadskom SNC Lavalin i budžet oštećen za 50 miliona evra.

Dinkić nije isključio političku pozadinu saslušanja.

- Neću da ulazim u to, uvek pristupam profesionalno svemu što sam radio - kazao je i dodao da saslušanje vezano za Mobtel ne povezuje to sa obustavljanjem postupka protiv Bogoljuba Karića.

- Jedna stvar je čak bila vezana za Mobtel, gde je država napravila najkorisniji posao ikada i zaradila više od 1,2 milijarde evra. Nikad takav priliv od privatizacije nije ostvaren - rekao je bivši ministar.

- Važno je šta je istina, a istina je na mojoj strani. Nemam čega da se stidim, ja se ponosim onim što sam radio za Srbiju - rekao je Dinkić.

Rado ide u policiju

- Odgovaraću državnim organima šta god ih interesuje, jer poštujem državu. Mene raduje kad god me pozovu, kad se interesuju ja sam tu da pomognem rasvetljavanje i sve vreme sam u Srbiji, i u narednih 100 godina ako me budu zvali spreman sam da odgovaram. Da li ima politike iza toga imajući u vidu da su me pitali za nešto što je staro 16 godina, vi prosudite sami. Ako nešto 16 godina ne može da se ispita, valjda će u narednih 16 - zaključio je Dinkić.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 12.01.2017. 22:22
Pa nije krivica prebačena na Dinkića.On je ipak uništio i proterao Karića,opravdano ili neopravdano ne tvrdin ali on je u tom filmu imao glavnu rolu.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online