Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
13
Četvrtak 05.01.2017.
14:39
Tanjug A

Upozorenje Nikoliću: Ako 9. januara budete u Srpskoj, ne dolazite u Sarajevo!

Denis Bećirović, zastupnik SDP-a u državnom parlamentu pozvao je predsednika Srbije Tomislava Nikolića da bude politički odgovoran predsednik Srbije i ne dolazi na proslavu Dana RS u Banjaluku i poručio da, u suprotnom, nema razlog da dolazi u Sarajevo.

Tanjug
Na udaru zbog najave da će ići u Banjaluku: Tomislav Nikolić

- U slučaju da zaista 9. januara budete prisustvovali negiranju konačnih i obavezujućih odluka legalnog Ustavnog suda BiH, da li zaista mislite da ima ikakvog smisla i logike da posetite glavni grad države Bosne i Hercegovine i bosanskohercegovačke državne organe i institucije - pita Bećirović u otvorenom pismu predsedniku Srbije.

Bećirović je uveren da ako Nikolić bude rezonovao kao politički odgovoran predsednik Srbije, 9. januara neće "negirati i potkopavati državne organe Bosne i Hercegovine". 

- Ako, pak, budete rezonovali kao četnički vojvoda iz 1992. godine, onda zaista nema nikakve dileme u vezi s vašim najavljenim prkošenjem legalnim odlukama organa države Bosne i Hercegovine - naveo je Bećirović, koji je pozvao predsednika Srbije da u interesu mira, stabilnosti i dobrosusedske saradnje bude politički odgovoran predsednik. 

Bećirović Nikolića pita zašto je odlučio da, 20 godina nakon potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma, učestvuje direktno i flagrantno u kršenju konačne i obavezujuće odluke legalnog i legitimnog Ustavnog suda države Bosne i Hercegovine, te da li je svestan da njegov dolazak na proslavu 9. januara znači podršku politici razbijanja nedeljive hiljadugodišnje države Bosne i Hercegovine. 

- Da li ste razmišljali o tome da takvim nepromišljenim i opasnim destruktivnim činom izlažete i Republiku Srbiju brojnim problemima i opasnostima u budućnosti - pitanje je Bećirovića za srpskog predsednika.

On, inače, tvrdi da 9. januar nema nikakvo pravno uporište u Dejtonskom mirovnom sporazumu i Ustavu BiH i da stoga obeležavanje ovog datuma predstavlja, kako smatra, ozbiljnu provokaciju za državu Bosnu i Hercegovinu i celokupnu međunarodnu zajednicu, a Nikolića pita i koji su razlozi zbog kojih pristaje da učestvuje u obeležavanju nelegalnog i uvredljivog datuma za Bosnu i Hercegovinu, Evropu i Ujedinjene nacije. 

POVEZANE VESTI

Četvrtak 05.01.2017. 15:18
Тамо гдје најљепша се зора буди Часни и поносни живе добри људи Тамо гдје се рађа нашег сунца сјај Горд и пркосан је мој завичај За њега сви се сад помолимо Другу земљу ми немамо У срцу мом само је један дом У срцу велика моја република У срцу мом најљепша звијезда сја Моја република, Република Српска Тамо гдје су наши преци давни Име уписали у сваки корак славни Тамо гдје се рађа нашег сунца сјај Горд и пркосан је мој завичај За њега сви се сад помолимо Другу земљу ми немамо У срцу мом само је један дом У срцу велика моја република У срцу мом најљепша звијезда сја Моја република, Република Српска
Četvrtak 05.01.2017. 15:21
Tužilaštvo BiH podiglo je optužnice protiv pripadnika Armije BiH Elvira Muminovića, Samira Kešmera i Mirsada Menzilovića za ratni zločin silovanja i seksualnog zlostavljanja maloletne devojke srpske nacionalnosti počinjen 1993. godine u Sarajevu.U optužnici se navodi da su ova lica, u maju 1993. godine, u delu Sarajeva pod kontrolom Armije BiH, nakon što je Muminović na ulici naoružan prišao devojci srpske nacionalnosti te je prisilno zarobio u jednom stambenom objektu, počinili višestruko mučenje, zlostavljanje i premlaćivanje maloletne žrtve. Nad njom su sva trojica počinili silovanje i seksualno zlostavljanje nanevši žrtvi teške fizičke i psihičke ozlede, te trajne posledice zlostavljanja koje i danas oseća, saopšteno je iz Tužilaštva BiH. Optuženi se terete da su kršeći pravila međunarodnog humanitarnog prava za vreme rata, upotrebom sile i pretnjom za život i telo, prisilili drugo lice na seksualni odnos, silovanje, čime su počinili krivično delo ratni zločin protiv civilnog stanovništva
Četvrtak 05.01.2017. 15:19
Ima jedna zemlja od Une do Drine republika Srpska tako joj je ime Ta je zemlja brate srcu mome draga od Trebinja ona je do Novoga grada Romanija gora majci siri ruke a za Srpsku kuca srce Banja Luke Majevica, Majevica i dolovi ravni i tu zive, i tu zive moji pravoslavni Kako koja, kako koja zaratuje gora Ozren gora, Ozren gora i Trebava mora Za tebe se majko uvijek Bogu molim sto te vise napadaju, sve te vise volim
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online