Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 05.01.2017.
13:13
Tanjug A

Vučić upozorava: Ne potcenjujte Srbiju!

"Imamo pojačano delovanje i pojačane aktivnosti svih službi u regionu", rekao je premijer Aleksandar Vučić ali i upozorio da snagu Srbije ne treba niko da potcenjuje.

Tanjug
Srpske obaveštajne službe bi mogle da iznenade svakog: Aleksandar Vučić

- Onima koji misle da imaju veliki upliv ovde i da su učinili značajan obaveštajni proboj, kako se to kaže, poručujem da ne potcenjuju snagu Srbije i srpskih agencija, jer, možda se i prevare - rekao je Vučić. 

Odgovarjući na pitanje novinara na pres konferenciji u Vladi Srbije premijer je potvrdio da su naše službe nedvosmisleno utvrdile pojačano delovanje svih službi u regionu, ali je konstavao i da je to u skladu s usložnjavanjem političkih prilika. 

Kako je rekao, mi nismo slabiji u obaveštajnom smislu od ostalih. 

- Nema razloga da kukamo, neka oni rade svoj posao, a ako vam je savest čista nemate čega da se plašite - rekao je Vučić.

Upitan da li neke izjave predsednika Srbije Tomislava Nikolića dioprinose napetosti u regionu, Vučić je rekao da mu nije poznata nijedan takva izjava predsednika države, a kad je reč o izjavama drugih koje idu u tom pravcu, naveo je da ima izjava "za koje ste u pravu, ali je pitanje da li je momenat da se izgovore neke stvari. 

- Nije baš pristojno u svakom trenutku reći sve što imate, i ono što je bilo pre deset godina i danas, jer politika je takva da morate da razmišljate i o emocijama drugih. Mi u svakom slučcaju najpre štitimo svoje inetrese, ali ne treba da povredimo druge, zato je čojstvo bilo značajno u srpskoj istoriji i tradiciji - rekao je Vučić i dodao da ne vidi šta time dobijamo. 

Sve je teže izbegavati sukobe, primetio je, dopdajući da zato mi moramo da ih izbegavamo. 

- Mnogo smo glava izgubili, nije nikada vreme za sukobe, nadam se da svojom mudrošću ubuduće to možemo da izbegnemo - poručio je.

Tanjug
Premijer Srbije na komemoraciji u Potočarima (Foto: Arhiva)

Mnogi nisu srećni ishodom napada u Srebrenici

Kada je reč o Srebrenici, Vučić je izjavio da nema nikakave sumnje da je napad na njega u Potočarima bio organizovan i da je bio organizovan u BiH. 

Vučić je takođe istakao da je praksa da pripadnici policije iz jedne zemlje prisustvuju u drugoj zemlji, kako bi tamo pomagali i snimali pripadnike navijačkih grupa ili organizovanih kriminalnih grupa, na primer, sasvim u skladu sa međudržavnim i drugim sporazumima. 

Kako je rekao, nikakvih zakonskih problema nije bilo da policajci iz Srbije budu u Potočarima, ali je podvukao da se razne priče o tome mogu čuti iz dva razloga:

Prvo, mnogi nisu srećni ishodom napada u Potočarima, objasnio je, i bili su iznenađeni njegovom postojanošću i hrabrošću ljudi koji su ga obezbeđivali.

- Mnogi su želeli drugačije - rekao je.

Drugi razlog je, kaže, politički pritisak:

- A to je da neko kaže ''vi ste terali naše policajce da idu na teritoriju druge države'', ne bi li se time pokazalo kako ne smeju vojska i policija nikada ništa da rade bilo gde drugo, pa makar to bilo i u skladu sa Dejtonskim sporazumom i našim bilateralnim sporazumima - rekao je.

To se, dodaje, radi da bi se pravila "ta vrsta političkog pritiska kakva je pravljena 90-ih":

- Ali, to je pravo politikanata i sa tim nemam problema - rekao je premijer i dodao da mu je žao  što takvi nisu zadovoljni što se taj zločinački pokušaj nije drugačije završio.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 05.01.2017. 13:38
Вучићу потписивањем Бриселског споразума признао си Косово као државу.Отворио си прелазе са Косово .Дозволио си да ММФ буде газда српских плата и пензија . Дозволио си увоз ГМО хране у србији .Извињаваш се муслиманима,шииптарима и устаашама . Па вучићу да идеш у три ................
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online