Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 02.01.2017.
21:11
Tanjug, Vestionline A

Pa, gde baš tu da zapne: Kanalizacija koči pregovore sa EU

Šefica srpskog tima za pristupne pregovore sa Evropskom unijom Tanja Miščević izjavila je danas da Srbija ima problem otpadnih voda ali da se o tome ne govori, jer druge "velike" teme skreću pažnju.

Medija centar Beograd
Miščević: Ni Beograd ceo nema kanalizaciju

- To se neće naći na naslovnim stranama novima. Problem otpadnih voda je problem lokalnih samouprava, koje treba da izrade projekte. Zašto sada moramo da pričamo o tome? U EU je prosečna pokrivenost kanalizacijom 70 ili 80 odsto, u Srbiji je 17 odsto, ni Beograd nije potpuno pokriven - navela je Miščević gostujući u Kažiprstu.

Prema njenim rečima, to jeste tema, međutim velike političke teme oduzimaju pažnju.

Ona je istakla da u pregovorima sa EU nije sve politika, već mora da se obratiti pažnja i na ekologiju, poljoprivredu, zaštitu hrane, vladavinu prava.

- Za usklađenost po pitanju životne sredine po pravilima EU potrebno je izdvojiti i više od 11 milijardi evra - navela je Mišćević.

Prema njenim rečima, zna se da za ta pitanja treba najviše para i vremena, te da je potrebno da prođe neko vreme od momenta članstva, jer taj država sama ne može da obezbedi već nam je porebna je pomoć iz fondova EU.

Miščević je takođe navela da se nada će iskustvo sa blokiranjima otvaranja poglavlja ostati u prošloj godini, kao i da je primer Hrvatske dokazao da bilateralna pitanja uvek treba rešavati bilateralno.

- Mora se prosto računati da se takve stvari dešavaju, to ne mora da bude Hrvatska, već bilo koja druga država. Te države žele da zaštite svoje interese, mi želimo da zaštitimo sopstvene interese - rekla je Miščević gostujući u Kažiprstu.

Ona je dodala da su u protekloj godini pored nekoliko poglavlja otvorena dva pitanja o Zajedinici sprskih opština na KIM i energetici, o čemu se u narednom periodu očekuju rezultati.

Osvrnula se i na vladavinu prava i probleme koji postoje u našim institucijama, kao i na izbore koji će se održati ove godine. 

- Problem nisu izbori, već ono što se dešava između njih - zaključila je Miščević.

Ponedeljak 02.01.2017. 23:49
Pored ovakve bahate vlasti drzava srbija je sada jedna velika septicka jama! Pustili su u Dunav u Banovcima kanalizaciju iz Indjije, Pazove, Banovaca bez ikakvih preciscavanja na mestu koje je bilo dobro za pecanje. Sada smrdi kilometar uz obalu i voda je tu crna, a ko dalje nizvodno peca, moze upecati samo zenske uloske. Takvoj zemlji treba pod hitno uvesti sankcije!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online