Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 01.01.2017.
18:01
D. Dekić - Vesti A

Novo kopanje po starim ranama

Porodice nastradalih u slučaju Panda dočekaće istinu - izjavio je premijer Aleksandar Vučić na godišnjoj konferenciji za novinare povodom ubistva šestorice srpskih mladića u kafiću u Peći 14. decembra 1998. godine.

A. Čukić
Mesto brutalnog zločina: Kafić Panda

- Mi znamo šta se dogodilo, samo se traže dodatni detalji koji će to potkrepiti. Mislim da smo blizu toga. Znali smo i pre godinu dana, ali nismo imali imena. Sad mislim da imamo i imena - rekao je premijer.

"Dokazi" i "detalji", već četvrtu godinu su nezaobilazni deo premijerovih izjava koji iznova kopaju po ranama porodica ubijenih. Za krvavi čin mediji su optuživali Albance da bi krajem 2013. Vučić šokirao javnost sumnjajući da iza ubistva stoji "srpski potpis", navodima da zemlja mora da se suoči sa strašnim stvarima i da "nema dokaza" da su to ubistvo, kako se verovalo, izvršili Albanci. Priču je podgrejao i krajem 2015, uz ogradu da "nema dovoljno dokaza"!
- Bauljamo u mraku. Gotovo da sam siguran da znam šta se tamo dogodilo, ali za to nemam dovoljno dokaza. To je sve što mogu da kažem, sve drugo što bih kazao neko bi rekao da kršim principe poštovanja institucionalnog rada - izjavio je Vučić.

Tanjug
Tri godine vrti istu priču: Aleksandar Vučić

Neprofesionalna istraga

Porodice ubijenih traže da se otkrije ko je ubio njihove sinove, srednjoškolce Ivana Obradovića, Zorana Stanojevića, Svetislava Ristića, Dragana Trifovića i Vukosava Gvozdenovića i studenta Ivana Radovića.

Vučić je 2014. godine rekao da postoje informacije koje navode na zaključak da istraga ubistva srpskih mladića u Peći 1998. nije obavljena profesionalno, a deo medija je u to vreme objavio da je za zločin odgovorna srpska Državna bezbednost.

Da se godinama zaredom priča o dokazima, a ne dešava ništa ukazuje bivši koministar policije, advokat Božo Prelević.

- Izgleda se ovakav nastup u javnosti ispostavio kao kurentan i onda se vrti priča kako se sve zna i slučaj će biti rešen, pa se dobiju sledeći izbori i tako ukrug - tumači Prelević.

Naš sagovornik smatra da se u javnost plasira "sve luđe od luđeg", pa i direktor policije kaže da zna ko je ubio pevačicu u Borči i opet ništa.

- Ako zna onda prikriva dokaze i mora da odgovori javnosti ko ga sprečava da saznanja kaže tužiocu - ukazuje Prelević.
Tužilaštvo, prema rečima republičke poslanice Sande Rašković Ivić, treba da razgovara sa premijerom o njegovim saznanjima.

- Vučić je pre dve godine rekao: "Vi ćete se iznenaditi kada saznate ko je to uradio." To nam govori da ima saznanja ili bar ozbiljne slutnje ko je počinio užasno krivično delo - kazala je Rašković Ivić.

Ona je pitala predsednika Vlade zašto se, kada ima slutnje i saznanja nije sam javio Tužilaštvu i rekao šta zna.

- Pitam Tužilaštvo zašto kad ima tu izjavu Vučića nije pozvalo da s Tužilaštvom podeli svoja saznanja - pitala je Sanda Rašković Ivić.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 02.01.2017. 11:47
Opste je poznato da je Draskovic preko svoji siftarski drugova ub-io mladice,sa namerom da okrivi Milosevica!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online