Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 08.12.2016.
12:38
Tanjug A

"Ne brinite, Vučić i ja smo dobro"

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik je izjavio da sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem ima dobre odnose i da njih dvojica nastavljaju da rade u najboljem interesu RS i Srbije.

Tanjug
Odnosi nisu narušeni: Aleksandar Vučić i Milorad Dodik

Na pitanje novinara u Vladi Srbije kakvi su donosi između njega i Vučića, pošto je bilo reči da su posle referenduma u RS ti odnosi zahladneli, Dodik je rekao da su to spekulacije.

- Ne morate da brinete, ni vi, ni mnogi drugi koji o tome misle. A oni koji o tome govore u javnom prostoru više žele da se to desi, nego što je to tačno - odgovorio je Dodik.

On je rekao da današnji sastanak sa Vučićem nije njihov prvi sastanak posle referenduma i da su se već jednom sastali u Beogradu, kao i da se čuju telefonom skoro svaki dan.

- Čuo sam se sa premijerom Vučićem skoro svaki drugi ili treći dan telefonom, bio sam desetak dana u Kini, a posle toga u Rusiji. Vučić je isto bio na nekim putevima i objektivno nije bilo mogu'e da se sretnemo - naveo je predsednik RS.

Kako kaže, neko je iz toga izvukao spekulaciju.

- Ali, ne sekirajte se. Veoma smo dobro, zdravi i živi i nastavljamo da radimo u najboljem interesu za RS i Srbiju - poručio je Dodik.

Podržaćemo kandidata SNS

Dodik je rekao i da Srbija treba da da poverenje ovoj vlasti i nastavi projekat dugoročne stabilizacije i dodao da će RS na predsedničim izborima u Srbiji podržati kandidata vladajuće SNS.

- Srbija treba da nastavi istim putem kao i do sada. Srbija treba da da poverenje ovoj vlasti i nastavi projekat dugoročne stabilizacije. Mislim da Srbija ide pravim putem - rekao je Dodik novinarima u Vladi Srbije, nakon sastanka sa premijerom Vučićem.

Na pitanje novinara da li je na sastanku bilo reči o predsedničkim izborima u Srbiji, pošto ne krije da podržava aktuelnog predsednika Tomislava Nikolića, Dodik je ponovio da će podržati kandidata kojeg predlože naprednjaci.

- Ova vlast je dala novi podsticaj i novu dimenziju, a to neki u Srbiji to ne vide tako. Srbija je povratila i ojačaja svoj međunarodni položaj i stabilizovala javne finansije - istakao je Dodik.

On je naglasio da su predsednički izbori stvar Srbije. Takođe je naglasio da Srbija nastavlja sa rastom i da se to vidi iz Banjaluke, te da aktuelna vlast u Srbiji ima punu podršku RS.

- RS će uvek biti na strani onoga što izaberu građani Srbije, a da on ima pravo da kaže svoje mišljenje.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online