Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 28.11.2016.
13:45
Vestionline A

"Nikolić je ruski kvisling i veleizdajnik"

"Liga socijaldemokrata Vojvodine sa gnušanjem odbacuje uvrede koje je, zbog svog političkog ekstremizma i ogromne neukosti, još jednom demonstrirao odlazeći predsednik Srbije, Tomislav Nikolić", navodi se u saopštenju koje potpisuje lider ove partije, Nenad Čanak.

Tanjug
Oštro opleo po predsedniku Srbije: Nenad Čanak

"U intervjuu Al Džaziri Nikolić je ponovo pokazao da se nije distancirao od svoje mračne radikalske prošlosti. Stavom o Crnoj Gori, Nikolić je teško uvredio susednu i prijateljsku državu i još jednom pokazao da bi njegov ponovni izbor bio fatalan i po Srbiju i po mir u regionu", poručuje Čanak.

Naime, kako piše u saopštenju, svojim lažnim i tendencioznim tumačenjima istorije Crne Gore, koji nemaju ništa sa stvarnom i realnom istorijom, Nikolić je neskriveno pokazao pretenziju i dao povod za dalju destabilizaciju susedne države.

"Nemamo nameru da Nikolića učimo istoriji niti mislimo da bi čovek tako skromnih intelektualnih i obrazovnih potencijala bio u stanju da u poodmaklim godinama nešto smisleno usvoji. Ono što posebno zabrinjava jeste da se Nikolić i ovaj put stavio nasuprot Vladi Srbije i interesa naše države, zastupajući interese režima u Rusiji. U krivičnom pravu za postupke Tomislava Nikolića nema druge definicije osim - veleizdaje", kaže Čanak u svom saopštenju.

Kako navodi, incident i narušavanje dobrosusedskih odnosa sa Crnom Gorom koje Tomislav Nikolić izaziva, pouka je da se predstojećim predsedničkim izborima mora pristupiti sa mnogo više odgovornosti nego do sada.

"Politička alternativa odlazećem Nikoliću, koji je izgubio poslednje ostatke kredibiliteta da bi mogao biti ponovo izabran, ne može biti još jedan ruski kvisling - samo mlađi i agresivniji. LSV nikada neće podržati one koji su svoj nacionalizam i svoje zaumne planetarne ambicije bili spremni da ostvaruju na račun stvarnih interesa građana Srbije", zaključuje Čanak.

Podsetimo, Nikolić je u intervjuu Al Džaziri između ostalog rekao da su Crnu Goru "stvorili Srbi" i poručio da će njenu nezavisnost ceniti po tome kakav odnos ima prema svim građanima, ne samo onima na vlasti, nego i u opoziciji.

- Tamo živi veliki broj Srba i često imam rasprave da li oni imaju sva prava kao i ostali građani Crne Gore - naveo je Nikolić.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 28.11.2016. 13:55
Oni u istu tikvu duvaju. Jedino sto moze opravdati cankove izjave je to sto nezna da su im gazde iste oboici. Izgubljene duse.
Ponedeljak 28.11.2016. 16:00
Kako ga jos nije niko nasadaio!?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online